A Neverland Bar & Escape Room-ban került megrendezésre a magyar bajnokság Bartenders' Choice kategóriájának elődöntője. Bár limitált létszámban lehettünk jelen a helyszínen, de fantasztikus hangulatban telt a nap, aminek a végén Staszkív Gergely örülhetett a legjobban.
Az italok és a prezentációk minősége nagyon magas volt, ezért nem volt könnyű dolga a zsűrinek (Kocsis Lilla, Sátori Ildikó, Schök Norbert).
Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:
Bartender: Helle Alex
Koktél neve: Fifth Element
Összetevők: 40ml Unicum Riserva, 15ml Nectarine Shrub, 25ml Verjous, 2drop Peychaud's Bitter
Bartender: Gnandt Roland
Koktél neve: Tiki Sun
Összetevők: 3,5 cl Cointreau, 2,5 cl Pyrat XO Rum, 1,5 cl Lime lé, 4 dash angostura bitter, 3 cl Házi falernum szirup, 1db egész passion fruit
Bartender: Németh Gábor
Koktél neve: The intention
Összetevők: 1,5 cl Unicum Riserva, 1,5 cl home-made walnut liqueur, 1 cl Cointreau, 1 cl apple pie szirup, 3 cl tejszín
Bartender: Tóth Norbert
Koktél neve: Hatodik érzék
Összetevők: 3 cl Roku gin, 1 cl Unicum, 2 cl házi készítésű Sencha tea szirup, 0,5 cl citromlé, 3 dash Cherry bitter, Koriander füst
Norbi harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.
Bartender: Kocsis Tamás
Koktél neve: Easy like ‘20
Összetevők: 5 cl Unicum Riserva, 2,5 cl Tio Pepe fino sherry, 2 cl citrom savas kakukkfű mézvíz, 3 dash mutiny rooibos bitter
Bartender: Laczkó Zoltán
Koktél neve: My Choice
Összetevők: 3 cl Botanist gin,1 cl cukorszirup, 0,5 cl Cointreau, 3 cl Burundi kávé, 1,5cl tejszín, 3cl víz
Az ital a legjobb Botanist koktél díjat kapta meg, Zoli pedig a Jim Beam Black Pour'n star-jaként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.
Bartender: Hyross Ferenc
Koktél neve: Pollenka
Összetevők: 4 cl Botanist Gin, 2 cl Citromlé, 2 cl Passionfruit püré, 1 dash Rozmaring-kivonat (Javier de las Mueles), 3 cl Gyömbérkovásszal erjesztett méz-szóda
Bartender: Staszkív Gergely
Koktél neve: Jean Polski
Összetevők: 2 cl Del Maguey Vida, 3 cl Cointreau, 3 cl pink grapefruit, 2,5 cl lime, 1,5 cl currys-gyömbéres méz víz
Az ital a legjobb Cointreau koktél díjat kapta meg, Geri pedig a első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.
Bartender: Rezván Norbert
Koktél neve: Slowly
Összetevők: 5 cl Botanist gin, 2 cl lime juice, 2 cl kamillatea szirup, 1 cl Cucielo bianco vermut, 0.25 cl gyömbér juice, 1 bárkanál D.O.M Benedictine, 1 dash narancs bitter
Bartender: Tengely Norbert
Koktél neve: Back in time
Összetevők: 3 cl Unicum Riserva, 1 cl Martini Rosso, 1 cl Must - Varga Pincészet, 1 cl Házi tonka bab szirup, 1 cl Friss narancslé, 5 cl Áfonyalé
Az ital a legjobb Unicum Riserva koktél díjat kapta meg.
Bartender: Polauf Donát
Koktél neve: Islay 18
Összetevők: 3,5 cl Botanist gin, 1 cl Laphroaig 12, 2 bárkanál Amaretto Disaronno, 1 cl 2:1 cukor szirup, 1,5 cl limelé, 3 dash Fee Brothers Black Walnut Bitters, 4 cl gyömbérsör
Bartender: Kolozs Attila
Koktél neve: Japanese fratello
Összetevők: 4,5 ml Roku gin, 1 cl Mancino Chinato, 1 cl Lime juice, 1,5 cl Chilis-cseresznyès tea szirup
Az ital a legjobb Roku koktél díjat kapta meg, Tasii pedig második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.
Bartender: Kormos Richard
Koktél neve: Tropical Palate
Összetevők: 4 cl Hampden 8yo rum, 2 cl Cointreau, 1,5 cl Joseph Cartron Café liqueur, 3 cl Juharos-mentás amarénalé, 2 cl Friss narancslé, 4 cl Ananászlé
Bartender: Nagy Róbert
Koktél neve: Roze Mary
Összetevők: 4 cl Botanist gin, 2 cl citromlé, 2 cl házi rozmaring szirup, 2 cl körtelé
Bartender: Bús Attila
Koktél neve: Equinox
Összetevők: 3 cl Roku gin, 1 bsp Giffard Ginger of the Indies, 1 cl citromfű szirup, 1 cl Yuzu likőr, 1,5 cl citromlé, 1 dash Copperhead Digestivum Bitters, 1 spray Christian G. citromfű parfüm
Szeretnénk megköszönni a verseny támogatóinak: Cointreau, Roku, Zwack Riserva, The Botanist Jim Beam Black