Magyar Bartender Szövetség

Nikka Perfect Serve 2023 bartender-verseny felhívás

2023. július 11. - moninger

Nikka Bartender-verseny felhívás – Nikka Perfect Serve 2023

nps-2023-1200x628.jpg

Jelentkezz te is a Nikka Perfect Serve 2023 bartender-versenyre, hogy esélyed legyen Japánba utazni! A regionális verseny magyarországi győztese fogja képviselni Magyarországot a San Franciscó-i döntőben, összemérve tudását 15 másik kiváló bartenderrel Európából, Szingapúrból & Malajziából, Ausztráliából és az USA-ból. A San Franciscó-i döntő első és második helyezettje tölthet majd el egy hetet Japánban, ahol megismerhetik a tokiói bárkultúrát és a Nikka Whisky két lepárlóját (a Yoichi és a Miyagikyo lepárlókat) a sziget északi részén!

RÉSZLETEK

Dátum: 2023. szeptember 25.

Helyszín: GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

(1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.)

Jelentkezés, regisztráció: ITT

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 28.

A regionális magyar döntőre 10 versenyzőt fogank kiválasztani az online jelentkezők közül. A jelentkezéshez töltsd ki a kérdőívet „The Other Half” című recepteddel, amely remekül kiegészíti a felhasználható Nikka whiskyk egyikét (Nikka Days, Nikka From the Barrel, Nikka Coffey Grain, Nikka Coffey Malt, Yoichi Single Malt, Miyagikyo Single Malt vagy Nikka Taketsuru Pure Malt), vagy éppen a Nikka Coffey gint vagy vodkát. Mutasd be kreativitásod és a Nikka márkaismereteid egy különleges párosításon keresztül: válaszd ki a kedvenc Nikka párlatod és készíts hozzá egy alkoholmentes italt/koktélt, amely kiemeli, fokozza vagy kiegészíti a tiszta Nikka párlat ízvilágát, hogy végül a két fél egy különleges, komplex koktélban egyesüljön. Ezt a koktélt a döntőben majd be kell mutatnod a 15 perces „bar shift”-ed során a három zsűritag egyikének. Továbbá a másik két zsűritagnak is készítened kell majd egy-egy italt, attól függően, hogy ők milyen vendég szerepét játszák.

Perfect Serve – a koktélon túl

A Nikka Perfect Serve 2010-es alapítása óta egy innovatív bartender-verseny, ahol a bartendereket arra ösztönzik, hogy az elvárásokat túlszárnyalva tökéletes vendégélményt teremtsenek. „Egy pillanat, egy találkozás” tartja a japán Ichi-go Ichi-e filozófia. Minden találkozás egyedi és megismételhetetlen, ezért minden egyes alkalommal meg kell tennünk azt a plusz erőfeszítést, amitől különleges lesz az élmény.

A korábbi versenyekhez hasonlóan, a zsűri arra fogja kérni a versenyzőket, hogy a japán “Omakase” kifejezés szerint szolgálják ki vendégeiket, ami annyit tesz: “Rád bízom.” A zsűri tagjai lesznek a különböző szerepeket játszó vendégek, és az ő igényeik alapján kell számukra a tökéletes italokat elkészíteni.

A versenyzőket nem csupán a rögtönzött koktélkreációik alapján fogják pontozni, hanem ugyanolyan fontos lesz, hogy bemutassák azt is, hogy értik a tökéletes kiszolgálás kritériumait: mindig tudatosan figyeljenek a vendégeik igényeire, legyen az érzelmi vagy ízbéli preferencia, annak érdekében, hogy egy felejthetetlen bárélményt biztosítsanak vendégeiknek.

További részletek a verseny kapcsán és jelentkezés: itt.

 

•Whisky Show - Hankey Bannister Koktélverseny•

Versenyfelhívás
•Whisky Show - Hankey Bannister Koktélverseny•
2022. November 6.
Várjuk a jelentkezéseteket a Whisky Show-n megrendezésre kerülő Hankey Bannister koktélversenyre!
Dijazás:
1. helyezett:
Hankey Bannister & Old Pulteney italcsomag (Old Pulteney 18 éves) + pénznyeremény (100.000.- Ft)
2. helyezett:
Hankey Bannister & Old Puteney italcsomag (Hankey Bannister Heritage Blend + Old Pulteney 12 éves) +
pénznyeremény (60.000.- Ft)
3. helyezett:
Hankey Bannister italcsomag (Hankey Bannnister Heritage Blend, Hankey Bannister 12 éves) + pénznyeremény (30.000.- Ft)
Íme a részvételi szabályzat linkje:

Utazz Schiedamba, a Bobby's Gin nemzetközi koktélversenyének döntőjére!

Kedves Bartenderek!

Ismét egy izgalmas versenyre hívunk Benneteket! �

Készítsetek egy koktélt Bobby’s Gin vagy Jenever felhasználásával, meséljétek el a történetét és a töltsétek fel a közösségi oldalatokra a @bobbysdrygin.com megjelölésével!

A nyertes képviselheti Magyarországot a Bobby's Gin nemzetközi koktélversenyének döntőjében, Schiedamban! ���

Részletek: ⬇️⬇️⬇️ https://bobbysdrygin.com/family/cocktailcompetition/

https://bit.ly/3Cdo0ZV

 

unnamed.jpg

Singleton & Talisker versenyfelhívás

A Zwack Unicum és a Diageo szervezésében egy remek verseny kerül megrendezésre, amelyre várjuk a jelentkezéseteket!

 

Jelentkezni a diageobartender.verseny@gmail.com email címen tudtok, névvel és munkahely megnevezéssel.

A versenyre a jelentkezési határidő: 2022.09.29.

A pályamunka leadásának a határideje: 2022.10.14.

A pályamunkát emailben kérjük leadni a következőkkel: a koktél neve, recept, max.
5 perces videó, amelyben elkészíted a koktélt és előadod a prezentációd, amelynek javasolt nyelve, az angol.
A zsűri által kiválasztott legjobb 12 pályázót hívjuk meg az elődöntőre.

Minden hasznos információkról a jelentkezőket emailben értesítjük!

 

1_1.jpeg

2_1.jpeg

METAXA 12* koktélverseny 2022. 09. 06.

 

Múlt héten került megrendezésre a METAXA 12* koktélverseny, amelynek a nyertese elutazhat az ATHENS BAR SHOW-ra, ahol részt vehet a nemzetközi METAXA versenyen! 

 

A verseny kiírásában fontos szerepet játszott a fenntarthatóság és az aperitif italkategória.

#AmberHour - a görög naplementék gondtalan hangulata, amit a barátok és egy Metaxa 12* Aperitif tesz még tökéletesebbé
#fenntarthatóság - az összetevőkben vagy az elkészítés módjában hogyan jelenhet ez meg

- a hazai verseny győztese részt vehet az Athens Bar Show-n, ahol a világ legjobbjaival vetélkedhet. Az utazás, szállás és belépő költségeit természetesen mi álljuk

- ha pedig a nemzetközi mezőnyben is a The METAXA Aperitifed bizonyul a legjobbnak, eljuthatsz Dubajba, ahol a Dubai Galaxy vendégeit is elkápráztathatod tudásoddal, valamint részt vehetsz egy METAXA körutazáson.

 

A versenyen 6 bártender készíthette el döntős italát:

Kizsán Niké

Németh Eszter

Bús Attila

Diego Rastella

Feke Soma

Krómy Kornél

 

A zsűri (Monori Anett, Ódor András, Metzger László) kiemelt figyelmet fordított az italok pontozásánál arra, hogy az elkészült italok megfeleljenek a fenntarthatósági elvárásoknak, illetve méltóképpen prezentálják a METAXA márkát.

 A verseny dobogósai két régóta nem versenyző visszatérő és egy első versenyén máris harmadik helyezést elérő bártender:

1.hely: Feke Soma
2.hely: Krómy Kornél
3.hely: Krizsán Niké

 

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük mindenkinek a részvételt! Somának sok sikert kívánunk Athénban!

Bartender Sziget és Tabasco koktélverseny 2022. 09. 05.

Szeptember 5-én rendeztünk meg a Magyar Bartender Szövetség utolsó nyári eseményét, a Bartender Szigetet, amelynek a Margitsziget adott otthont.
Egy szuper napot töltöttünk el együtt, Rédli Ádám mesterkurzusa, koktélverseny, röplabdabajnokság is szerepelt a programok között ezen az eszméletlen hangulatú napon. 

 

Az italokat a Finlandia, a Jim Beam és a Martini biztosították a résztvevőknek, amit ezúton is szeretnénk megköszönni! 

Az esemény Rédli Ádám, a Múzsa bár head bartenderének mesterkurzusával indult, ahol bevezetett minket a Múzsa apró kulisszatitkaiba, egy élvezetes ismertetőt láthattunk, sok epítő jellegű infóval. 

Ezután következett a Tabasco koktélverseny, a követelmény egy, a versenyzők által választott Tabasco terméken alapuló nem Bloody Mary típusú koktél elkészítése volt, amelyhez Finlandia vodkát használtak még fel.

A versenyre 8 bartender nevezett:
Acsádi Erik
Bús Attila
Diego Rastellá
Horváth Jonatán
Kolozs Attila
Laczkó Zoltán
Szekerczés Fruzsina
Szurgyi László

 

Szakavatott zsűri pontozta az italokat, Monori Anett (Budapest Cocktail Week szervezője), Müller Zita (Tabasco brand manager) és Lukács Roland (Brown-Forman brand ambassador) személyében.

 

Kreatív italok születtek, profi prezentációk, egyszóval a zsűrinek nem volt könnyű dolga.

 

A koktélverseny végeredménye:

1.hely: Kolozs Attila (Múzsa)

2.hely: Szekerczés Fruzsina (Sfinx Gin & Wine Bar)

3.hely: Laczkó Zoltán (Boutiq'bar)

 

A verseny után következett a röplabdabajnokság, ami eszméletlen jó hangulatban zajlott, mi sem gondoltuk, hogy ennyi jelentkező lesz, összesen 6 x 3 fős csapat vett részt a játékban.

A röplabdaverseny végeredménye:

 

1.hely "Rambó" csapat

(Gózon Péter-Gortka László-Tóth Norbert)

2.hely: "AllStarz" csapat

(Hubai Miklós-Rédli Ádám-Szabó Levente)

3.hely: "SzaSzaLu" csapat

(Szabó Geri-Szabó Máté-Lukács Roland)

 

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük mindenkinek a részvételt, szponzorainknak pedig a támogatást! 

Hamarosan jövünk a következő eseményünkkel! 

Gózon Péter

 

Jack Daniel's BDay Bash 2022 - A szülinapi Jack verseny

295382050_392028833031432_6660425317957135616_n.jpg

Nem tudjuk, Jack pontosan mikor született.

De azt tudjuk, hogyan ünnepeljük meg.

 

Tudod, mitől lesz egy koktél igazán karakteres és profi bartenderként rajongsz Jackért?

Eljött a Te időd!
Minden év szeptembere Jack Daniel születésnapjáról szól, ezért most egy különleges versenyen keressük a legjobban elkészített italokat.

Jack Daniel születésnapja szeptemberben van. A pontos időpontot rejtély övezi, így nagy szerencsénkre nem csak egyetlen napon ünnepelhetünk, hanem egy egész hónapon át.
Ennek okán szeretnénk minden bárt meginvitálni egy szülinapi versenyre, amit a megszokottól eltérően csapatok között rendeznénk meg.

Miért is csapatok? Egy bár, legyen akármilyen jó, kicsi vagy nagy, nem lesz hatékony, ha a csapat a pult mögött nem tud jól együtt dolgozni. Ezért most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a különböző csapatok a maguk stílusában, hogyan tudják megmutatni az erősségüket.
Maximum 3 fős csapatokat szeretnénk meghívni erre az alkalomra, akik megmutathatják saját munkahelyük stílusát, látásmódját, technikai különbségét, felfogását.


Az online selejtező menete:
A csapatok egy általuk speciálisan erre az alkalomra elkészített Jack Daniel’s (Jack Daniel’s Old No7, Gentleman Jack, Single Barrel) alapú itallal tudnak online nevezni.
A koktél bármilyen kategóriájú lehet, egyedül csak a felhívás tematikáját kell szem előtt tartani: Ti milyen itallal lepnétek meg Jack Daniel-t a születésnapja alkalmából?

Igen, ez egy születésnapi meglepetés lenne Jacknek. Minden más, az ital kinézete, koncepciója rátok és a saját stílusotokra van bízva.
Küldjetek egy 1-2 perces videót az általatok megalkotott születésnapi ital koncepciójáról: meséljétek el az ital történetét, mondjátok el, hogy miért pont erre az italra esett a választásotok, és azt is osszátok meg velünk, hogy miben vagytok mások mint a többi versenyző.
Az indulókból szakmai zsűri választja ki a továbbjutókat.
A továbbjutók között 5 klasszikus italból sorsolunk ki csapatokként egyet.

Az italok: Lynchburg Lemonade, Manhattan, Old Fashioned, Whiskey Sour, Boulevardier.
Ezt az italt szintén minden bár-csapat a saját ízlése és stílusa szerint formálhatja át.
Az italnak meg kell őriznie a saját jellegzetességét azzal együtt, hogy minél inkább
jellemezze a csapat stílusát. Egyszóval: egy twistet kell készíteni egy klasszikus
italra.
Ha a szakmai zsűri a nevezők közűl online kiválasztotta, hogy melyek a döntőbe
kerülő bárok, akkor a versenyen mind a két italból (nevező szülinapi koktél és
klasszikus ital variáns) 2-2 darabot kell elkészíteni a zsűrinek, és azokat kiajánlani,
illetve elmesélni a történetüket.

A verseny menete:
5 perc felkészülési ideje van minden csapatnak a pultnál.
10 perc alatt a csapatoknak el kell készítenie a 4 italt és azt prezentálnia a zsűrinek.
A 4 ital a saját nevező italból (2 db) és a kisorsolt klasszikus italból (2 db) áll.
Ezután a helyszínen egy sorsolt alapanyag alapján még egy italt kell készíteni 5 perc alatt.


Verseny:
1) Recept – Minden receptnek dominánsan valamelyik Jack Daniel’s
Tennessee whiskeyt kell tartalmaznia a felsoroltak közül: Jack Daniel’s Old
No7, Gentleman Jack, JD Single Barrel.
2) Termék – A Jack Daniel’s termékcsalád mellett bármilyen más likőr, vermut,
szirup stb. használata megengedett.
3) Koncepció – Próbálj egy minél inkább egyedi prezentációt keríteni
az italoddal kapcsolatban, természetesen magáról az italról nem
megfeledkezve.
4) Nevezés – Ha megvan a nevezéshez az italod és a koncepció, akkor már
csak csatolnod kell a receptedet egy fotóval együtt, és már kész is vagy.
Ha megvan a nevezéshez az italod, akkor készíts egy 1-2 perces videót a
koncepciódról: meséld el az ital történetét, mondd el, hogy miért pont erre
az italra esett a választásod, és azt is oszd meg velünk, hogy miben vagy
más mint a többi versenyző.


Pontozás:
A szakmai zsűri szem előtt tartja, hogy a nevező bár-csapat:
- Hogyan prezentálja különleges italát a zsűrinek 20%
- Hogyan dolgozik együtt egy csapatként 20%
- Mennyire tudja a saját bárjuk felfogását érvényesíteni 20%
- Milyen ízharmóniával, illattal és kinézettel rendelkező italokat készít 40%

Díjazás:
1. Helyezett: Részvétel a Bar Convent Berlin-en utazással, szállással és belépővel.
2. Helyezett: A csapat tagjai fejenként kapnak 1-1 üveg Jack Daniel’s Singel Barrelt
és Jack Daniel’s ajándéktárgyakat.
3. Helyezett: A csapat tagjai fejenként kapnak 1-1 üveg Jack Daniel’s Gentleman
Jacket és Jack Daniel’s ajándéktárgyakat.


Különdíj: A Szomszéd bár támogatásában

Fontosabb információk:
1. Az indulóknak be kell tölteniük a 18-ik életévüket
2. A nevezők csak egy csapatban indulhatnak
3. A nevezők a csapaton belül bármely bárból jelentkezhetnek vegyesen.
4. Jelentkezni a megadott linken található űrlap kitöltésével lehet:
https://tinyurl.hu/idiD/
5. Jelentkezni 2022. augusztus 26. éjfélig lehet
6. A verseny 2022. szeptember 11-én kerül megrendezésre Győrben, a Szomszéd
bárnál a sétáló utcában (eső esetén a Szomszéd bár emeleti bárjában)
7. Budapestről indított busszal segítjük a versenyzőket a verseny helyszínére
történő eljutásban, valamint a visszaérkezésben és aznap estére szállást
is foglalunk a csapatoknak.

 

Diplomático after dinner elődöntő 2022, Pécs

Több szempontból is leg-leg versenyben volt része annak, aki valamilyen szinten részt vett a Magyar Bartender Szövetség által megrendezett, Diplomático rum által szponzorált Magyar Bajnokság elődöntőjén. A legelső (de terveink szerint hagyományt teremtő) vidéken megrendezett elődöntő volt, amire annyi versenyző jelentkezett, mint még soha. Ezúton is köszönjük a bizalmat, mi nagyon jól éreztük magunkat, reméljük a jelenlévők is.

A verseny a pécsi Best Mixer iskolában zajlott, míg a Partisan Cafe & Bar -ban kivetítőn élőben nézhették a kíváncsi szemek, ahogyan a bartenderek prezentálták a koktéljaikat. Az eredményhirdetés is az utóbbi helyen került megrendezésre és a leginkább az alábbi versenyzők ünnepelhettek:

Laczkó Zoltán (1. hely)

Kovács István (2. hely)

Kormos Richard (3. hely)

Ők hárman fognak megmérkőzni a májusi Bar Show-n megrendezésre kerülő döntőben.

 

 

De lássuk akkor az italokat:

 

Bartender: Acsádi Erik

Koktél neve: Simply the best (D.R.)

Összetevők: 4cl Diplomatico Reserva , 2.5cl Vermouth Mancino Rosso Amaranto, 1 dash Angostura chocolate bitter

mixer_350_of_370.jpg

mixer_351_of_370.jpg

mixer_364_of_370.jpg

 

Bartender: Ancsin Zoltán

Koktél neve: Diplozoltán?

Összetevők: 4 cl Diplomatico reserva, 0,5 cl De kuyper amaretto, 1 cl De kuyper Creme de cassis, 0,5 cl Citromlé

mixer_144_of_370.jpg

mixer_156_of_370.jpg

mixer_151_of_370.jpg

 

Bartender: Balázs Norbert

Koktél neve: Perla de Margarita

Összetevők:4 cl Diplomatico Reserva Exlusiva, 4 cl Sűritett tej, 1 cl Citromlé, 3 cl Monin karamell szirup, fél bárkanál Tonka bab (reszelve)

mixer_276_of_370.jpg

mixer_284_of_370.jpg

mixer_286_of_370.jpg

 

Bartender: Balla Szilveszter

Koktél neve: Fuente

Összetevők: 4 cl Diplomatico exlusiva, 1,5 cl Manchino chinato, 2 cl Monin orgeat syrup, 1g Citric acid, 2 db szegfűszeg

mixer_34_of_370.jpg

mixer_41_of_370.jpg

mixer_44_of_370.jpg

 

Bartender: Bús Attila

Koktél neve: Reckless and Relentless

Összetevők: 30 ml Diplomatico Mantuano, 10 ml Unicum Barista, 5 ml Monin Csokis Süti szirup, 5 ml Monin Jeges Menta szirup, 15 ml tojássárgája, 1 bsp Szarvasi mascarpone (laktóz mentes)

mixer_213_of_370.jpg

mixer_209_of_370.jpg

mixer_211_of_370.jpg

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: La pocion de Venezuela

Összetevők: Diplomático Reserva Exclusiva 4cl, Monin Cherry Brandy 1,5cl, Monin vanília Likőr 1,5cl, Angostura Chocolate Bitter 2 Dash, 1 Narancs Peel illóolaja

mixer_61_of_370.jpg

mixer_68_of_370.jpg

mixer_70_of_370.jpg

 

Bartender: Diego Rastellà

Koktél neve: Plata o Plomo

Összetevők: 30 ml diplomatico reserva exclusiva, 20 ml de kuyper amaretto, 10 ml unicum szilva, 30 ml nitro coffee

mixer_160_of_370.jpg

mixer_177_of_370.jpg

mixer_179_of_370.jpg

 

Bartender: Gémes Hajnalka

Koktél neve: Peach, please!

Összetevők: Diplomatico Reserva Exclusiva: 30 ml, Peachtree: 15 ml, Monin simple sugar syrup: 15 ml, Lemon juice: 20 ml, kókusz tejszín: 10 ml, Orange bitter: 1 dash

mixer_136_of_370.jpg

mixer_139_of_370.jpg

mixer_138_of_370.jpg

 

Bartender: Horváth Kristóf Jonatán

Koktél neve: MandaRiki

Összetevők: 35 ml Diplomatico Planas, 20 ml Italicus, 15 ml Árpád Pálinka Mandarin, 30 ml Cappy ananászlé, 20 ml friss citromlé, 2 dash Angostura Cocoa bitter.

mixer_314_of_370.jpg

mixer_320_of_370.jpg

mixer_321_of_370.jpg

  

Bartender: Jakus Júlia

Koktél neve: Krówka

Összetevők: Diplomatico Reserva Exclusiva - 45 ml, Mancino Rosso - 7,5 ml , Monin makadámdió szirup - 7,5 ml, Angostura orange bitter - 1,5 dash, Angostura aromatic bitter - 1,5 dash

mixer_247_of_370.jpg

mixer_246_of_370.jpg

mixer_251_of_370.jpg

 

Bartender: Keleti Máté

Koktél neve: Oui , ça va

Összetevők: Diplomatico mantuano 3cl, Martini fiero 1,5 cl, Monin vanília szirup 1,5cl, Friss grefuit 1,5 cl, Cappy alma 2,5cl, Angostura bitter 2-3 csepp

mixer_228_of_370.jpg

mixer_231_of_370.jpg

mixer_233_of_370.jpg

 

Bartender: Kiss Oszkár

Koktél neve: Queen

Összetevők: 3,5cl Diplomatico Reserva Exclusiva, 1c Unicum Reserva, 1cl Málnás vörösbor ecet, 1cl Monin vanilla szirup, 3cl Tojásfehérje

mixer_50_of_370.jpg

mixer_54_of_370.jpg

mixer_58_of_370.jpg

 

Bartender: Kocsis Tamás

Koktél neve: Memories

Összetevők: 5cl Diplomatico planas, 1,5 cl Monin Bergamot, 8 level friss bazsalikom, 2cl Martini fierro, 0,5g citromsav

mixer_324_of_370.jpg

mixer_332_of_370.jpg

mixer_334_of_370.jpg

 

Bartender: Kohlbauer Martin

Koktél neve: El Huevo del Diablo

Összetevők: 40ml Diplomatico Planas, 10ml Pierre Ferrand 1840 Cognac, 20ml Monin Cinnamon Syrup, 1db Közepes méretű tojás sárgája

mixer_295_of_370.jpg

mixer_304_of_370.jpg

mixer_307_of_370.jpg

 

Bartender: Kormos Richárd

Koktél neve: Sabroso

Összetevők: Diplomático Reserva Exclusiva 3cl, Beertailor porter 3cl, Unicum Barista 0.5cl, Monin orgeat 0.5cl, Monin sós karamell 0.5cl

mixer_83_of_370.jpg

mixer_89_of_370.jpg

mixer_84_of_370.jpg

 

Bartender: Kovács István

Koktél neve: Coin flip

Összetevők: 2 cl Diplomatico reserva exclusiva, 1,5 cl Amaro di angostura, 1,5 cl Monin orgeat szirup, 1 cl Frissen facsart limelé, 1,5 cl Tojás (egész), 3 szem kávébab

mixer_115_of_370.jpg

mixer_117_of_370.jpg

mixer_124_of_370.jpg

 

Bartender: Laczkó Zoltán

Koktél neve: Shape of you

Összetevők: Diplomatico Reserva Exclusiva 4cl Martini Fiero 1,5cl Monin kókusz szirup 1cl Unicum Barista bar spoon

mixer_335_of_370.jpg

mixer_342_of_370.jpg

mixer_343_of_370.jpg

 

Bartender: Németh Eszter

Koktél neve: Széchenyi

Összetevők: 5cl Diplomatico planas rum, 2cl Monin levendula szirup, 1.5ml Italicus, 1.5cl lime juice, 2 dash Angostura narancs bitter

mixer_191_of_370.jpg

mixer_188_of_370.jpg

mixer_193_of_370.jpg  

Bartender: Rezván Norbert

Koktél neve: Colorless

Összetevők: 30 ml Diplomatico Mantuano, 20 ml Mayer fahej-szilva, citromsav, 10 ml Mancino rosso, vadkomló, tojássárga

mixer_101_of_370.jpg

mixer_95_of_370.jpg

mixer_99_of_370.jpg

 

Bartender: Szekerczés Fruzsina

Koktél neve: Venezuela Fairy

Összetevők: 40 ml Diplomatico Reserva Exclusiva, 25 ml De Kuyper Cassis, 4 dash Angostura Cocoa bitter, 1 barspoon kakukkfű

mixer_258_of_370.jpgmixer_272_of_370.jpgmixer_269_of_370.jpg

 

Bartender: Tamás Ádám

Koktél neve: Flip de Botucal

Összetevők: Diplomatico Reserva Exclusiva 45 ml, Mancino Chinato 25 ml, 1 egèsz tojás, 2 csepp Angostura Chocolate bitter, 1 bárkanál mèz

mixer_23_of_370.jpg

mixer_31_of_370.jpg

mixer_32_of_370.jpg

 

Külön köszönet a 3 tagú zsűrinek (Krómy Kornél, Hubai Miklós, Kovács Dániel)

 mixer_175_of_370.jpg

 

 

 

 

 

Jack Daniel’s Long Drink elődöntő 2022

 

Az idei versenyszezon erős nyitánya után már lépünk is tovább az évad második versenyére, amely február 15-én került megrendezésre a Secret Room Budapest-ben.

A versenyt nem csak a helyszín tekintetében kísérték végig titkok, a zsűri kiléte is a versenyzők sorrendjének sorsolásáig hétpecsétes talány maradt.

Az esemény fő támogatója a Jack Daniel’s volt, amelyet a márka nagykövete, Lukács Roland képviselt a bírák között. 

Ezúton is köszönjük mind a helyszín személyzetének, a brand képviselőinek és minden szervezésben részt vevő barátunknak a segítséget és támogatást.

jd2.jpg

Na de térjünk rá a főszereplőkre, a versenyzőkre és az italaikra. Bemutatásukat a színpadi szereplésük sorrendjében tesszük:

 

Bartender: Barta Mátyás

Koktél neve: Tennessee to Oaxaca

Összetevők: 3,5 cl Jack Daniel's Apple, 1,5 cl Mancino Bianco Ambrato, 0,25 cl San Cosme Mezcal, 0,25 cl friss lime juice, 10 cl Cappy Lemonade, Citrom peel

bm1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_0.JPG

 

Bartender: Tamás Ádám

Koktél neve: Lynchburg Swizzle

Összetevők: 3 cl Jack Fire, 3 cl Jack Apple, 1 cl Monin Blue Curacao likőr, 2,5 cl lime juice, 4 cl Cappy ananász, 1dash Tabasco

ta2.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_1.JPG

 

Bartender: Klepács Tamás 

Koktél neve: Halberd 

Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s No. 7, 2 cl Monin málna likőr, 8 cl Cappy almalé, 1 cl frissen facsart lime Juice, Friss gyömbér, Friss bazsalikom

kt2.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_2.JPG

 

Bartender: Szilágyi Balázs

Koktél neve: “V” as Victory

Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s No.7, 1 cl Monin mogyoró szirup, 1 cl Monin maracuya szirup, 1 cl Monin fahéj szirup, 1,5 cl Citromlé, 12 cl Fuzetea citrom

szb2.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_3.JPG

 

Bartender: Keleti Máté 

Koktél neve: The spicy spring (A Fűszereses tavasz) 

Összetevők: 2 cl Jack Daniel’s No. 7, 1,5 cl Monin málna szilup, 1,5 cl Friss citromlé, 2-3 dash Narancs bitter, 20 cl Fever Tree málna tonic, 1/2 bsp Erös Piros paprika

km1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_4.JPG

 

Bartender: Szurgyi László

Koktél neve: NP Mule 

Összetevők: 4 cl Jack Daniels No. 7, 2 cl Unicum szilva, 1.5 cl lime juice, Top Fever Tree Ginger Beer (10 cl)

szl1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_5.JPG

 

Bartender: Diego Rastellà 

Koktél neve: Midsummer memory

Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s, 3 cl Italicus, 2 bsp Strawberry jam, 2 cl Lime juice, 1 gr Sage, 7 cl Fever tree aromatic tonic

dr1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_6.JPG

 

Bartender: Gortka László

Koktél neve: (In)Cask

Összetevők: 2 cl Jack Daniel’s, 2 cl Unicum szilva, 1,5 cl De Kuyper gyömbér likőr, 2 cl citromlé, 1,5 cl barnacukor, 3 cl víz

gl1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_7.JPG

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: Banana Jack

Összetevők: 3 cl Jack Daniel’s No.7, 3 cl Monin banán likőr, 1 cl Martini Fiero, 2,5 cl Frissen Facsart Grapefruit lé, 1/2 bsp Őrölt Szerecsendió, feltöltés Kinley Gyömbér 

cse1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_8.JPG

 

Bartender: Vecsei András

Koktél neve: Gold Boy

Összetevők: 3,5 Cl Jack Daniel's No. 7, 1,5 Cl Stolichnaya Salted Caramel Vodka, 1 Cl DeKyper Amaretto, 2 dash Angostura Chocolate bitter, 4 Cl Cappy Almalé, Top Fever tree Ginger beer

va1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_9.JPG

 

Bartender: Kelemen Bence

Koktél neve: Boezem

Összetevők: 4 cl Jack Daniels No. 7, 1,5 cl De Kuyper Peachtree, 2 cl citromlé, 1,5 cl Monin vanília, 2g kapor, Top szóda

kb1.jpg

longdrink_cocktails_kicsi_10.JPG

 

A három tagú zsűri (Lukács Roland – Jack Daniel’s brand ambassador, Szabó Dávid – Spirit Science Group, Monori Anett – MBSz) akiknek hálásak vagyunk az egész napos profi munkájukért, végül a következő versenyzőket juttatta a Budapesti Bár Show-n megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság döntőjébe:

1. Kelemen Bence

2. Szurgyi László

3. Barta Mátyás

jd3.jpg

Gratulálunk nekik és az összes többi versenyzőnek is! Remélem hamarosan találkozunk mindannyiunkkal a következő elődöntők egyikén!

dscf1408.jpg

 

Külön köszönet a Magyar Bartender Szövetség támogatóinak: Absolut, Altos, Angostura, Arran, Artificer, Bacardi, Beefeater, Beertailor, Békési whisky, Beluga, Bobbys, Búzavirág gin, DeKuyper, Diplomático, Egyszer volt pálinka, Ferrand, Fever tree, Finlandia, Havana Club, Italicus, Jack Danniel's, Jim Beam, Johnnie Walker, Magamnak főztem, Maker's Mark, Mancino vermouth, Martini, Mayer's tonic syrup, Monin, Moskovskaya, Nikka, Papirszivoszalak.hu Polposita, Powers, Roku, San Cosme, Scapegrace, Singleton, Stolichnaya, Sweet Lemon Training app, Tátratea, Teeling, Thomas Henry, Unicum, Zacapa, Zonin Prosecco, Zsolnai búzavirág, Tanqueray  

 

szöveg: Monori Anett

fotók: Benkó Zsolt

Maker's Mark Before Dinner elődöntő 2022

Az idei versenyszezon elkezdődött, méghozzá egy nagyon jó hangulatú elődöntővel, ahol a rutinos versenyzők mellett  új arcokat is köszönthettünk a pult mögött, aztán később a dobogón is, de ne szaladjunk ennyire előre!

A helyszínt az elegáns Table Budapest biztosította számunkra, amiért hatalmas köszönet a zsűriben is helyet foglaló Fodor Esztinek és Pap Márknak, aki fáradhatatlanul készítette az italokat a nézőknek és a versenyzőknek! 

dscf8367.jpg

A verseny főtámogatója a Maker's Mark volt, így minden versenyzőnek ezzel a párlattal kellett egy étkezés előtti koktélt készíteni. A whisky-n kívüli összetevők a szövetség többi támogatójának a termékei közül kerültek ki, amiket kreatívan használva nagyszerű italokat készítettek a bartenderek.

Be is mutatjuk úgy a versenyzőket, mind a koktélokat abban a sorrendben, ahogy a pult mögé álltak:

 

Bartender: Szurgyi László

Koktél neve: Outlaw

Összetevők: 3cl Maker's Mark, 3cl Mancino Rosso Vermouth, 3cl De Kuyper Passion Likőr, 3cl Thomas Henry Pink Grapefruit tonic, 1 dash Angostura bitter

dscf8430.jpg

dscf8456.jpg
szurgyi_l_outlaw.JPG

 

Bartender: Diego Rastellà 

Koktél neve: Chameleon 

Összetevők: Maker’s mark 3cl, Mancino vermouth rosso 1.5cl, Magamnak föztem malna 1.5cl, Lemon juice 1.5cl, Sugar syrup 1cl, Angostura Orange bitter 2dash

dscf8531.jpg

dscf8554.jpg

d_rastella_chameleon.JPG

 

Bartender: Szekerczés Fruzsina

Koktél neve: Karakurenai

Összetevők: 2 cl Maker's Mark, 2,5 cl Nikka Miyagikyo, 2,5 cl Mancino Rosso, 1 kaffir lime levél, 1 barspoon reszelt shitake, 1 barspoon Smoked Maldon

dscf8584.jpg

dscf8618.jpg

szekerczes_f_karakurenai.JPG

 

Bartender: Szabó Zsófi

Koktél neve: "Make care's oak pearls"

Összetevők: Maker's Mark 4 cl, Mancino Sakura Vermouth 1 cl, Mancino Chinato Vermouth 0,25 cl, Ferrand Reserve 0,25 cl, Gránátalma Balzsamecet 0,5 cl, Monin Fahéj szirup 0,25 cl

dscf8718.jpg

dscf8732.jpg

szabo_zs_make_care_s_oak_pearls.JPG

 

Bartender: Rezván Norbert

Koktél neve: Margie

Összetevők: • 30 ml Maker’s Mark, 20 ml Unicum szilva, 25 ml Heimann Kadarka (2020), 15 ml céklalé, 2 bárkanál citromsav por

dscf8773.jpg

dscf8823.jpg

rezvan_n_margie.JPG

 

 

Bartender: Acsádi Erik

Koktél neve: Pesthattan

Összetevők: 4.5cl Makers, 1cl Martini Riserva Speciale Rubino, 1cl Unicum Riserva, 2 dash Angostura cocoa bitter 

dscf8876.jpg

dscf8888.jpg

acsadi_e_pesthattan.JPG

 

Bartender: Rikk-Pákay Lili

Koktél neve: Toki no Hana (ときのはな)

Összetevők: 2 cl Maker’s Mark, 1.5 cl Mancino Sakura Vermouth, 3 cl Thomas Henry Indian Tonic, 2 drops Ume Su, 0.1 bsp. borkősav 

dscf9088.jpg

dscf9131.jpg

rikk-pakay_l_toki_no_hana.JPG

 

Bartender: Gnandt Roland

Koktél neve: Rising sun

Összetevők: 30ml Maker’s mark, 15ml fresh pomelo juice, 20ml dekuyper sour grapefruit, fel bárkanál soya souce, 5ml outlaw tatratea

dscf9226.jpg

dscf9231.jpg

gnandt_r_rising_sun.JPG

 

Bartender: Bakó Balázs

Koktél neve: Journey to Italy

Összetevők: 4,5 cl Maker’s Mark, 2,5 cl Angostura Amaro, 1,5 cl Italicus, 1 dash Angostura orange bitter, 1 dash Angostura cocoa bitter

dscf9307.jpg

dscf9346.jpg

bako_b_journey_to_italy.JPG

 

Bartender: Balázs Norbert 

Koktél neve: Bittersweet Harmony 

Összetevők: 1 cl Agave Szirup, 3 cl lime, 4 cl Makers Mark, 6 levél Bazsalikom, 1, 5 cl Unicum Riserva , Felöntés Thomas Henry tonic water (10 cl) 

dscf9381.jpg

dscf9405.jpg

balazs_n_bittersweet_harmony.JPG

 

Bartender: Varga Eszter

Koktél neve: Drunken Butterfly

Összetevők: 1,5cl Maker's Mark, 1,5cl Italicus Rosolio Di Bergamotto, 3cl Scapegrace Black, 1cl limelé, 2 drop Angostura bitter, 1dl Zonin Spumante Brut Prosecco Cuvée

dscf9492.jpg

dscf9565.jpg

varga_e_drunken_butterfly.JPG

 

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: Victoria’s Secret

Összetevők: 3cl Maker’s Mark, 2cl Mancino Rosso Vermouth, 2cl DeKuyper cassis feketeribizli

dscf9680.jpg

dscf9699.jpg

cserepes_e_victoria_s_secret.JPG

 

A három tagú zsűri (Fodor Eszter a Table Budapest tulajdonosa, Horváth Erik - Beam Suntory Country Manager(Magyarország, Románia, Bulgária) és Rédli Ádám - a Múzsa bár managere és a London Essence márkanagykövete), akiknek hálásak vagyunk az egész napos profi munkájukért, végül a következő versenyzőket juttatta a Budapesti Bár Show-n megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság döntőjébe:

1. Rikk-Pákay Lili

2. Szabó Zsófi

3. Bakó Balázs

Gratulálunk nekik és az összes többi versenyzőnek is! Remélem hamarosan találkozunk mindannyiukkal a következő elődöntők egyikén!

Külön köszönet a Magyar Bartender Szövetség támogatóinak: Absolut, Altos, Angostura, Arran, Artificer, Bacardi, Beefeater, Beertailor, Békési whisky, Beluga, Bobbys, Búzavirág gin, DeKuyper, Diplomático, Egyszer volt pálinka, Ferrand, Fever tree, Finlandia, Havana Club, Italicus, Jack Danniel's, Jim Beam, Johnnie Walker, Magamnak főztem, Maker's Mark, Mancino vermouth, Martini, Mayer's tonic syrup, Monin, Moskovskaya, Nikka, Papirszivoszalak.hu Polposita, Powers, Roku, San Cosme, Scapegrace, Singleton, Stolichnaya, Sweet Lemon Training app, Tátratea, Teeling, Thomas Henry, Unicum, Zacapa, Zonin Prosecco, Zsolnai búzavirág, Tanqueray  

 

fotók: Benkó Zsolt

 

süti beállítások módosítása