Magyar Bartender Szövetség

Maker's Mark Before Dinner elődöntő 2022

2022. január 27. - MagyarBartenderSzövetség

Az idei versenyszezon elkezdődött, méghozzá egy nagyon jó hangulatú elődöntővel, ahol a rutinos versenyzők mellett  új arcokat is köszönthettünk a pult mögött, aztán később a dobogón is, de ne szaladjunk ennyire előre!

A helyszínt az elegáns Table Budapest biztosította számunkra, amiért hatalmas köszönet a zsűriben is helyet foglaló Fodor Esztinek és Pap Márknak, aki fáradhatatlanul készítette az italokat a nézőknek és a versenyzőknek! 

dscf8367.jpg

A verseny főtámogatója a Maker's Mark volt, így minden versenyzőnek ezzel a párlattal kellett egy étkezés előtti koktélt készíteni. A whisky-n kívüli összetevők a szövetség többi támogatójának a termékei közül kerültek ki, amiket kreatívan használva nagyszerű italokat készítettek a bartenderek.

Be is mutatjuk úgy a versenyzőket, mind a koktélokat abban a sorrendben, ahogy a pult mögé álltak:

 

Bartender: Szurgyi László

Koktél neve: Outlaw

Összetevők: 3cl Maker's Mark, 3cl Mancino Rosso Vermouth, 3cl De Kuyper Passion Likőr, 3cl Thomas Henry Pink Grapefruit tonic, 1 dash Angostura bitter

dscf8430.jpg

dscf8456.jpg
szurgyi_l_outlaw.JPG

 

Bartender: Diego Rastellà 

Koktél neve: Chameleon 

Összetevők: Maker’s mark 3cl, Mancino vermouth rosso 1.5cl, Magamnak föztem malna 1.5cl, Lemon juice 1.5cl, Sugar syrup 1cl, Angostura Orange bitter 2dash

dscf8531.jpg

dscf8554.jpg

d_rastella_chameleon.JPG

 

Bartender: Szekerczés Fruzsina

Koktél neve: Karakurenai

Összetevők: 2 cl Maker's Mark, 2,5 cl Nikka Miyagikyo, 2,5 cl Mancino Rosso, 1 kaffir lime levél, 1 barspoon reszelt shitake, 1 barspoon Smoked Maldon

dscf8584.jpg

dscf8618.jpg

szekerczes_f_karakurenai.JPG

 

Bartender: Szabó Zsófi

Koktél neve: "Make care's oak pearls"

Összetevők: Maker's Mark 4 cl, Mancino Sakura Vermouth 1 cl, Mancino Chinato Vermouth 0,25 cl, Ferrand Reserve 0,25 cl, Gránátalma Balzsamecet 0,5 cl, Monin Fahéj szirup 0,25 cl

dscf8718.jpg

dscf8732.jpg

szabo_zs_make_care_s_oak_pearls.JPG

 

Bartender: Rezván Norbert

Koktél neve: Margie

Összetevők: • 30 ml Maker’s Mark, 20 ml Unicum szilva, 25 ml Heimann Kadarka (2020), 15 ml céklalé, 2 bárkanál citromsav por

dscf8773.jpg

dscf8823.jpg

rezvan_n_margie.JPG

 

 

Bartender: Acsádi Erik

Koktél neve: Pesthattan

Összetevők: 4.5cl Makers, 1cl Martini Riserva Speciale Rubino, 1cl Unicum Riserva, 2 dash Angostura cocoa bitter 

dscf8876.jpg

dscf8888.jpg

acsadi_e_pesthattan.JPG

 

Bartender: Rikk-Pákay Lili

Koktél neve: Toki no Hana (ときのはな)

Összetevők: 2 cl Maker’s Mark, 1.5 cl Mancino Sakura Vermouth, 3 cl Thomas Henry Indian Tonic, 2 drops Ume Su, 0.1 bsp. borkősav 

dscf9088.jpg

dscf9131.jpg

rikk-pakay_l_toki_no_hana.JPG

 

Bartender: Gnandt Roland

Koktél neve: Rising sun

Összetevők: 30ml Maker’s mark, 15ml fresh pomelo juice, 20ml dekuyper sour grapefruit, fel bárkanál soya souce, 5ml outlaw tatratea

dscf9226.jpg

dscf9231.jpg

gnandt_r_rising_sun.JPG

 

Bartender: Bakó Balázs

Koktél neve: Journey to Italy

Összetevők: 4,5 cl Maker’s Mark, 2,5 cl Angostura Amaro, 1,5 cl Italicus, 1 dash Angostura orange bitter, 1 dash Angostura cocoa bitter

dscf9307.jpg

dscf9346.jpg

bako_b_journey_to_italy.JPG

 

Bartender: Balázs Norbert 

Koktél neve: Bittersweet Harmony 

Összetevők: 1 cl Agave Szirup, 3 cl lime, 4 cl Makers Mark, 6 levél Bazsalikom, 1, 5 cl Unicum Riserva , Felöntés Thomas Henry tonic water (10 cl) 

dscf9381.jpg

dscf9405.jpg

balazs_n_bittersweet_harmony.JPG

 

Bartender: Varga Eszter

Koktél neve: Drunken Butterfly

Összetevők: 1,5cl Maker's Mark, 1,5cl Italicus Rosolio Di Bergamotto, 3cl Scapegrace Black, 1cl limelé, 2 drop Angostura bitter, 1dl Zonin Spumante Brut Prosecco Cuvée

dscf9492.jpg

dscf9565.jpg

varga_e_drunken_butterfly.JPG

 

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: Victoria’s Secret

Összetevők: 3cl Maker’s Mark, 2cl Mancino Rosso Vermouth, 2cl DeKuyper cassis feketeribizli

dscf9680.jpg

dscf9699.jpg

cserepes_e_victoria_s_secret.JPG

 

A három tagú zsűri (Fodor Eszter a Table Budapest tulajdonosa, Horváth Erik - Beam Suntory Country Manager(Magyarország, Románia, Bulgária) és Rédli Ádám - a Múzsa bár managere és a London Essence márkanagykövete), akiknek hálásak vagyunk az egész napos profi munkájukért, végül a következő versenyzőket juttatta a Budapesti Bár Show-n megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság döntőjébe:

1. Rikk-Pákay Lili

2. Szabó Zsófi

3. Bakó Balázs

Gratulálunk nekik és az összes többi versenyzőnek is! Remélem hamarosan találkozunk mindannyiukkal a következő elődöntők egyikén!

Külön köszönet a Magyar Bartender Szövetség támogatóinak: Absolut, Altos, Angostura, Arran, Artificer, Bacardi, Beefeater, Beertailor, Békési whisky, Beluga, Bobbys, Búzavirág gin, DeKuyper, Diplomático, Egyszer volt pálinka, Ferrand, Fever tree, Finlandia, Havana Club, Italicus, Jack Danniel's, Jim Beam, Johnnie Walker, Magamnak főztem, Maker's Mark, Mancino vermouth, Martini, Mayer's tonic syrup, Monin, Moskovskaya, Nikka, Papirszivoszalak.hu Polposita, Powers, Roku, San Cosme, Scapegrace, Singleton, Stolichnaya, Sweet Lemon Training app, Tátratea, Teeling, Thomas Henry, Unicum, Zacapa, Zonin Prosecco, Zsolnai búzavirág, Tanqueray  

 

fotók: Benkó Zsolt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarbartenderszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3316824992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása