Az idei versenyszezon erős nyitánya után már lépünk is tovább az évad második versenyére, amely február 15-én került megrendezésre a Secret Room Budapest-ben.
A versenyt nem csak a helyszín tekintetében kísérték végig titkok, a zsűri kiléte is a versenyzők sorrendjének sorsolásáig hétpecsétes talány maradt.
Az esemény fő támogatója a Jack Daniel’s volt, amelyet a márka nagykövete, Lukács Roland képviselt a bírák között.
Ezúton is köszönjük mind a helyszín személyzetének, a brand képviselőinek és minden szervezésben részt vevő barátunknak a segítséget és támogatást.
Na de térjünk rá a főszereplőkre, a versenyzőkre és az italaikra. Bemutatásukat a színpadi szereplésük sorrendjében tesszük:
Bartender: Barta Mátyás
Koktél neve: Tennessee to Oaxaca
Összetevők: 3,5 cl Jack Daniel's Apple, 1,5 cl Mancino Bianco Ambrato, 0,25 cl San Cosme Mezcal, 0,25 cl friss lime juice, 10 cl Cappy Lemonade, Citrom peel
Bartender: Tamás Ádám
Koktél neve: Lynchburg Swizzle
Összetevők: 3 cl Jack Fire, 3 cl Jack Apple, 1 cl Monin Blue Curacao likőr, 2,5 cl lime juice, 4 cl Cappy ananász, 1dash Tabasco
Bartender: Klepács Tamás
Koktél neve: Halberd
Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s No. 7, 2 cl Monin málna likőr, 8 cl Cappy almalé, 1 cl frissen facsart lime Juice, Friss gyömbér, Friss bazsalikom
Bartender: Szilágyi Balázs
Koktél neve: “V” as Victory
Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s No.7, 1 cl Monin mogyoró szirup, 1 cl Monin maracuya szirup, 1 cl Monin fahéj szirup, 1,5 cl Citromlé, 12 cl Fuzetea citrom
Bartender: Keleti Máté
Koktél neve: The spicy spring (A Fűszereses tavasz)
Összetevők: 2 cl Jack Daniel’s No. 7, 1,5 cl Monin málna szilup, 1,5 cl Friss citromlé, 2-3 dash Narancs bitter, 20 cl Fever Tree málna tonic, 1/2 bsp Erös Piros paprika
Bartender: Szurgyi László
Koktél neve: NP Mule
Összetevők: 4 cl Jack Daniels No. 7, 2 cl Unicum szilva, 1.5 cl lime juice, Top Fever Tree Ginger Beer (10 cl)
Bartender: Diego Rastellà
Koktél neve: Midsummer memory
Összetevők: 4 cl Jack Daniel’s, 3 cl Italicus, 2 bsp Strawberry jam, 2 cl Lime juice, 1 gr Sage, 7 cl Fever tree aromatic tonic
Bartender: Gortka László
Koktél neve: (In)Cask
Összetevők: 2 cl Jack Daniel’s, 2 cl Unicum szilva, 1,5 cl De Kuyper gyömbér likőr, 2 cl citromlé, 1,5 cl barnacukor, 3 cl víz
Bartender: Cserepes Erik
Koktél neve: Banana Jack
Összetevők: 3 cl Jack Daniel’s No.7, 3 cl Monin banán likőr, 1 cl Martini Fiero, 2,5 cl Frissen Facsart Grapefruit lé, 1/2 bsp Őrölt Szerecsendió, feltöltés Kinley Gyömbér
Bartender: Vecsei András
Koktél neve: Gold Boy
Összetevők: 3,5 Cl Jack Daniel's No. 7, 1,5 Cl Stolichnaya Salted Caramel Vodka, 1 Cl DeKyper Amaretto, 2 dash Angostura Chocolate bitter, 4 Cl Cappy Almalé, Top Fever tree Ginger beer
Bartender: Kelemen Bence
Koktél neve: Boezem
Összetevők: 4 cl Jack Daniels No. 7, 1,5 cl De Kuyper Peachtree, 2 cl citromlé, 1,5 cl Monin vanília, 2g kapor, Top szóda
A három tagú zsűri (Lukács Roland – Jack Daniel’s brand ambassador, Szabó Dávid – Spirit Science Group, Monori Anett – MBSz) akiknek hálásak vagyunk az egész napos profi munkájukért, végül a következő versenyzőket juttatta a Budapesti Bár Show-n megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság döntőjébe:
1. Kelemen Bence
2. Szurgyi László
3. Barta Mátyás
Gratulálunk nekik és az összes többi versenyzőnek is! Remélem hamarosan találkozunk mindannyiunkkal a következő elődöntők egyikén!
Külön köszönet a Magyar Bartender Szövetség támogatóinak: Absolut, Altos, Angostura, Arran, Artificer, Bacardi, Beefeater, Beertailor, Békési whisky, Beluga, Bobbys, Búzavirág gin, DeKuyper, Diplomático, Egyszer volt pálinka, Ferrand, Fever tree, Finlandia, Havana Club, Italicus, Jack Danniel's, Jim Beam, Johnnie Walker, Magamnak főztem, Maker's Mark, Mancino vermouth, Martini, Mayer's tonic syrup, Monin, Moskovskaya, Nikka, Papirszivoszalak.hu Polposita, Powers, Roku, San Cosme, Scapegrace, Singleton, Stolichnaya, Sweet Lemon Training app, Tátratea, Teeling, Thomas Henry, Unicum, Zacapa, Zonin Prosecco, Zsolnai búzavirág, Tanqueray
szöveg: Monori Anett
fotók: Benkó Zsolt