Magyar Bartender Szövetség

Magyar Bajnokság 2021 - After Dinner elődöntő

2020. december 03. - MagyarBartenderSzövetség

Egy igen rendhagyó eseményre sikeredett a Magyar Bartender Szövetség által megrendezett 2021-es Magyar Bajnokság After Dinner elődöntője a járványügyi korlátozásoknak köszönhetően. A Table Budapest lakásétteremben tartottuk meg a versenyt úgy, hogy a versenyzők egymást váltva, csak addig voltak a helyszínen, amíg előkészültek, megcsinálták a zsűri előtt az italaikat, majd elpakoltak. Sajnos a szurkolás így elmaradt, de szerencsére sokan követték a versenyt a Facebookon, ahol élőben közvetítettük a versenyzők prezentációit.

Az eseményen - a Beefeater támogatásával - egy gin kóstoló volta különverseny, ahol illatolás és ízlelés után 4 gint kellett megnevezni a Pernod Ricard által forgalmazott párlatok közül (Beefeater, Beefeater Pink Strawberry, Beefeater Blood orange, Beefeater 24, Beefeater London Garden, Plymouth, Plymouth Sloe, Plymouth Navy Strenght, Monkey 47, Monkey 47 Sloe, Monkey 47 Barrel cut, Malfy Originale, Malfy Rosa, Malfy Con Limone, Malfy Con arrancia, Ki No Bi gin, Ki No Tea, Ki No Bi Sei gin). Ezt a feladatot Tengely Norbert oldotta meg a legjobban - a 4ből 3at sikerült eltalálnia - így ő is részt vesz az after dinner kategória döntőjében. Gratulálunk neki!

Az italokat ismét egy háromtagú zsűri (Fodor Eszter - Table Budapest, Rédli Ádám - Múzsa bár, Tarjányi Zsolt - Barsteak kitchen) bírálta el, akiknek köszönjük a professzionális hozzáállást és azt, hogy szakértelmükkel segítették a versenyt!

my_post.jpg

 

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Kovács Tamás

Koktél neve: Strawberry Delight

Összetevők: 3 cl Scapegrace Black gin, 2 cl cacao brown liqueur, 1 cl Galliano, 1 cl eperszirup, 1,5 cl tojásfehérje

Facebook live: https://fb.watch/282nhIAik2/

dsc08881.jpgkovacs_tamas.jpg

 

Bartender: Bakó Imre

Koktél neve: Levander Gintini

Összetevők: 4 cl Scapegrace Black gin, 2 cl édes vermouth, 2 cl levendula szirup, 2 cl citromlé, 2 cl tojásfehérje, 

Facebook live: https://fb.watch/282BOZn0NR/

dsc08944.jpgbako_imre.jpg

 

Bartender: Katona Dániel

Koktél neve: The Elixir

Összetevők: 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 2 cl amaretto, 2 cl fahéj szirup, 3 cl citromlé

Facebook live: https://fb.watch/283bvP1wQR/

dsc08981.jpg

diplo1.jpg

 

Bartender: Bús Attila

Koktél neve: Memento Mori

Összetevők: 3,5 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 1 cl butterscotch liqueur, 1,5 cl fehércsokoládé szirup, 1 cl limelé, 1 dash csokoládé bitter, 4 gr friss gyömbér

Facebook live: https://fb.watch/284lTXp4N3/

dsc09034.jpgdiplo4.jpg

 

Bartender: Balázs Norbert

Koktél neve: Honeymoon

Összetevők: 3 cl Tatratea 46%, 1 cl white cacao liqueur, 1,5 cl dry vermouth, reszelt tonkabab

Facebook live: https://fb.watch/284BxS1Wtt/

Az ital a legjobb TATRATEA koktél díját kapta meg.

dsc09084.jpg

balazs_norbert.jpg

 

Bartender: Ajzner Dominik

Koktél neve: Pongo Pongo

Összetevők: 3 cl Maker's Mark, 1,5 cl cacao brown liqueur, 1,5 cl Pedro Ximenez sherry, 1 dash Peychaud bitter

Facebook live: https://fb.watch/284Z9KNrpU/

dsc09148.jpg

ajzner_dominik.jpg

 

Bartender: Tengely Norbert

Koktél neve: Golden Eye

Összetevők: 1,5 cl Maker's Mark, 2 cl coffee liqueur, 1,5 cl sos karamell szirup, 2 cl áfonyaié, 1 csipet Himalája só, 1 csipet aranypor

Facebook live: https://fb.watch/285anNuNZh/

Norbi a Beefeater különverseny nyerteseként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe. 

dsc09206.jpg

tengely_norbi.jpg

 

Bartender: Kocsis Tamás

Koktél neve: Something Sweet

Összetevők: 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 2 cl Licor 43, 1,5 cl lime cordial, 1 cl amaretto, 0,5 cl plum bitter

Facebook live: https://fb.watch/285xXTnRvj/

Tomi harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09275.jpgdiplo5.jpg

 

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: Tito's cake

Összetevők: 2,5 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 1,5 cl cranberry liqueur, 1 cl white cacao liqueur, 0,5 cl coconut liqueur, 0,5 cl amaro liqueur

Facebook live: https://fb.watch/285SR9OqrN/

Az ital a legjobb Diplomático koktél díját kapta meg.

dsc09326.jpgdiplo7.jpg

 

Bartender: Hyross Ferenc

Koktél neve: Microbial Decadence

Összetevők: 2 cl Maker's Mark, 2 cl cacao brown liqueur, 2 cl fino sherry, 1 cl chinotto nero, 0,5 cl cukorszirup, 1 csipet tengerisó

Facebook live: https://fb.watch/286JEcSMpr/

Az ital a legjobb Maker's Mark koktél díját kapta meg, Feri pedig első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09373.jpg

hyross_feri.jpg 

Bartender: Csiszer Levente

Koktél neve: Kiwis cake

Összetevők: 3 cl Scapegrace Black gin, 1,5 cl Benedictine, 1,5 cl ananászié, 1 cl citromlé, 1 cl vanília szirup, 1 cl tojássárgája

Facebook live: https://fb.watch/286LURbluW/

dsc09424.jpg

csiszer_levi.jpg

 

Bartender: Barta Mátyás

Koktél neve: Autmn’s Black Potion

Összetevők: 2 cl Scapegrace Black gin, 2 cl Cocchi Americano, 2 cl Kajszibor, 0,75 cl Pedro Ximenez sherry, 1 dash liquorice bitter, 1 cl szénsavas ásványvíz

Facebook live: https://fb.watch/286NZjsOg2/

Az ital a legjobb Scapegrace Black koktél díját kapta meg, Matyi pedig második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09473.jpg

barta_matyi.jpg 

 

Szeretnénk megköszönni a verseny támogatóinak: Diplomático, Maker's Mark, Scapegrace Black, Tatratea. 

dsc08815.jpg 

A fényképeket Gózon Péter készítette. Köszönet érte!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarbartenderszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4016316362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása