Magyar Bartender Szövetség

Long Drinkek a Bartender Beachen

2020. szeptember 23. - MagyarBartenderSzövetség

Az idei volt a második Bartender Beach, amit a Magyar Bartender Szövetség rendezett meg a Dürer Öbölben és a sajnálatos járványhelyzet ellenére a tavalyihoz képest még többen jöttetek el, hogy együtt töltsünk egy napot a Lupa tó partján. Ebben biztosan az is szerepet játszott, hogy itt tartottuk meg a Magyar Bajnokság első elődöntőjét, a Long Drink kategóriát.

Nem volt könnyű dolga a Garamvölgyi-Faragó Szilvia, Dez O'Connell és Gózon Péter összetételű zsűrinek, de derekasan végigkóstolták a jobbnál jobb long drinkeket a nagy melegben.

Köszönjük a verseny szponzorainak: Bacardi, Jim Beam, Kalumba, Plantation, Russian Standard.

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Acsádi Erik

Koktél neve: Mystery

Összetevők: 4cl Russian Standard Platinum, 2cl licsi likőr, 1cl rózsa szirup, 2.5cl citromlé, 3 dash rózsavíz, rózsás limonádé

Az ital a legjobb Russian Standard long drink díjat kapta meg, Erik pedig a második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_acsadi_erik.jpg

 

Bartender: Barta Mátyás

Koktél neve: Last Summer

Összetevők: 1,5 cl Russian Standard, 2 cl Epres Gin likőr, 1 cl Pedro Ximenez, 2,5 cl Cold Brew Coffee, 1 bárkanál Balsamic Strawberry Glaze, Cherry Blossom tonic

bbeach2020_koktelok_barta_matyas.jpg

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: Purple Dream

Összetevők: 4cl Russian Standard Platinum, 3cl Levendula szirup, 3cl frissen facsart lime leve, 3 szál rozmaring, 3 citrom karika, szóda bbeach2020_koktelok_cserepes_erik.jpg

 

Bartender: Csóka Richard

Koktél neve: "Ébredj Bogyó!" - "Wake Up Berry!"

Összetevők: 4 cl Russian Standard Original, 4 cl Cold Brew, 4 cl vörösáfonyalé, 2,5 cl kék áfonya püré, 2 cl frissen facsart citromlé

Ricsi a Bacardí speed round leggyorsabb bartendereként "wild card-dal" bejutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_csoka_richard.jpg 

Bartender: Gömöri Alexandra

Koktél neve: Run for the Roses

Összetevők: 3 cl Jim Beam White, 1 cl Napoleon Mandarin, 1,5 cl gesztenye szirup, 1,5 cl Citromlé, 2 dash Peychaud's bitter, 4 cl rózsás limonádé 

bbeach2020_koktelok_gomori_alexandra.jpg 

Bartender: Horváth Kristóf Jonatán

Koktél neve: No plane, no flame

Összetevők: 4 cl Jim beam white, 1,2 cl Amaro di Angostura, 1,8 cl Aperol, 2 cl friss narancslé, 2,5 cl bodza szirup, 3 dash csokoládé bitter bbeach2020_koktelok_horvath_kristof_jonatan.jpg

 

Bartender: Józsi Erik

Koktél neve: U.S.S.R  " Azok a régi szép idők" / "Those good old days"

Összetevők: 2 cl Russian Standard Vodka, 3,5 cl Unicum Reserva, 2 cl limelé, 4-8 szelet kígyóuborka (friss, mérettől függ a szelet mennyiség), 12 cl vörösáfonyalé, csipetnyi só

bbeach2020_koktelok_jozsi_erik.jpg

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: King Julien

Összetevők: 4 cl Kalumba spiced gin, 2 cl Angostura di amaro, 2cl Citromlé, 1cl juhar szirup, 4 cl cidre bouché brut de Normandie

bbeach2020_koktelok_kormos_richard.jpg

 

Bartender: Kovács István

Koktél neve: Yolo fever

Összetevők: 3 cl Kalumba white, 1 cl yuzu likőr, 1 cl Suze, 1 cl cukor szirup, 4 cl Verjus, 3 cl Mentes ásványvíz

István harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe. 

bbeach2020_koktelok_kovacs_istvan.jpg

 

Bartender: Krómy Kornél

Koktél neve: Tiki Rourke

Összetevők: 3 cl Kalumba White, 2 cl Green Chartreuse, 2 cl limelé, 2 cl Orgeat szirup, 3 cl ananászlé, 3 dash Angostura bitter

Kornél első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_kromy_kornel.jpg

 

Bartender: Laczkó Zoltán

Koktél neve: Indian Summer 

Összetevők: 3 cl Plantation 3 Stars rum, 1 cl Cointreau, 2 cl hibiszkusz szirup, 1 cl limelé, 3 cl kókuszvíz

bbeach2020_koktelok_laczko_zoltan.jpg

Bartender: Öcsödy Gergely

Koktél neve: Mr. Beam in Italy

Összetevők: 5 cl Jim Beam White, 1 cl Campari, 3 cl friss narancslé, 1,5 cl friss citromlé, 2,5 cl cukorszirup, 2 dash angostura bitter, bodzás tonik

Az ital a legjobb Jim Beam long drink díjat kapta meg.

bbeach2020_koktelok_ocsody_gergely.jpg

 

Bartender: Raksányi Mátyás

Koktél neve: Chill & Grill

Összetevők: 4,5 cl Plantation Pineapple, 0.75 ml Benedictine DOM, 2 cl limelé, 4 cl frissen préselt ananászlé, 1dash Peychaud’s Aromatic Bitter, 2 rozmaring szál

 Az ital a legjobb Plantation long drink díjat kapta meg

bbeach2020_koktelok_raksanyi_matyas.jpg

 

Bartender: Staszkív Gergely

Koktél neve: Mora Mora

Összetevők: 4 cl Kalumba white, 1 cl Green chratreuse, 1 cl Paragon rue berry pepper cordial (jazmin-passion-hay), 1 cl citromlé, 1 bárkanál pink peppercorn, szóda 

 Az ital a legjobb Kalumba long drink díjat kapta meg
bbeach2020_koktelok_staszkiv_gergely.jpg

 

Bartender: Tengely Norbert

Koktél neve: Hau'oli

Összetevők: 4 cl Plantation pineapple, 1 cl bodza likőr, 0,5 cl hibiszkusz szirup, 2 cl grapefruit-lé, 10 cl ananászlé, 2 dash szilva bitter

bbeach2020_koktelok_tengely_norbert.jpg

 

Bartender: Tóth Norbert

Koktél neve: My Type 

Összetevők: 6 cl Plantation Pineapple, 1,5 cl Orgeat szirup, 1 cl Limelé, 1 dash Angostura Orange Bitter, Cherry Blossom Tonic

bbeach2020_koktelok_toth_norbert.jpg

 

Minden versenyzőnek szeretnénk mégegyszer gratulálni és köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát!

Köszönjük a fotókat: Benkó Zsolt - "Gin és Tonik"

 

Ha érzel magadban késztetést, hogy írj olyan blog bejegyzést, ami érdekelhet más bartendereket is, akkor küldd el az írásodat ötletedet a magyarbartenderszovetseg@gmail.com e-mail címre és mi szívesen biztosítunk felületet a kreativitásodnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarbartenderszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3016211286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása