Magyar Bartender Szövetség

Writers Tears

Az „írók könnye” az írek egyik legjobb whiskeyje

2019. március 29. - MagyarBartenderSzövetség

Hogyan kapcsolódik egy különösen finom whiskey az ír irodalomhoz? A whiskey-legendárium szerint az írók könnyéből származik a világ egyik legjobb ír itala, a Writers Tears!

Samuel Beckett és Martin McDonagh briliáns drámaírók, Jonathan Swift Gulliverrel, Bram Stoker pedig Draculával adott halhatatlan hőst a világirodalomnak. Mindannyian írek, világhírű művészek, ám egy harmadik közös pont is van bennük: a Writers Tears whiskey!

images_3.jpg

A Writers Tears palackján lévő címkéről ugyanis kiderül, hogy a világ legnagyobb irodalmi géniuszait életük során szinte kivétel nélkül utolérte az „alkotói válság”. Számos szerző merített inspirációt az élet vizét jelentő whiskeyből, és az írek azt beszélik, hogy az alkotói válságtól szenvedő írók könnyeiből egy sajátos whiskey született. A Writers Tears egy olyan stílusú whiskeyvel tiszteleg a nagyszerű ír szerzők előtt, amely egykor James Joyce Dublinjában is kiemelkedő népszerűségnek örvendett.

A Writers Tears egy könnyű és édes ír whisky, amelyet egy single pot still és egy single malt whiskey keverékéből készítenek. A bravúros blendelés mézes és gyümölcsök jegyek sokaságát eredményezi, és egy olyan whiskeyt, amely élményszerűen itatja magát, emellett nagyszerű belépőt jelent az érdeklődőknek a különleges párlatokban bővelkedő ír whiskey világába. Az ír hagyományok szellemében készül a Writers Tears is, majd amerikai tölgyfahordóban érlelik.

images_2.jpg

Illata lágy és édes, mézzel gazdagon megkent pirítósra emlékeztet, miközben finoman sejteti a citrusfélék héjának frissességét is. Ízében a méz és a vanília édessége keveredik az arany malátával és üde zöldes jegyekkel. Még különlegesebb ízeket is felfedezhetünk a Writers Tears kortyolása közben: a karamell, a zöld alma héja és a tölgyes jegyek páratlan ízharmóniát alkotnak. Mindez egy forró, édes és hosszú lecsengést ad, amit senkinek sem szabad kihagyni, aki imádja az egyedi ír whiskeyket.

 

 

Köszönjük a Writer's Tears whiskeynek, hogy támogatják a Magyar Bartender Szövetséget!

Ha többet szeretnél megtudni itt olvashatsz tovább: http://walshwhiskey.com/writers-tears-copper-pot/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarbartenderszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8414726967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása