Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Magyar Bartender Szövetség

Magyar Bajnokság 2021 - Before Dinner elődöntő

2021. június 10. - MagyarBartenderSzövetség

Ezen a versenyen derült ki, hogy ki lesz az utolsó 4 bartender, aki részt vehet a Magyar Bajnokság klasszikus döntőinek egyikén, ezért is igen sokan - 16-an - jelentkeztek a versenyre, amiből 13-an el is jöttek. Egy igazán jó hangulatú eseménynek lehettünk a résztvevői, aminek a Backyard Budapest adott helyet. A szponzorok ez alkalommal a Beluga vodka és a Havana Club voltak

 

A különversenyen ezúttal Unicum Baristával kellett 2 italt elkészíteni Gulyás Csaba humoros és informatív előadása után. Horváth Jonatán bizonyult a legbiztosabb kezű versenyzőnek ebben a kategóriában, aminek valószínűleg a győri Szomszéd bárban örültek a legjobban! Gratulálunk Jonatánnak!

dscf5342.jpg

 

Az italokat ismét egy háromtagú zsűri (Majnár Kinga - T.G.I. Fridays, Harmath Csaba - AHA Catering, Kinczler András - Koktél műhely, Koktélbox) bírálta el, akiknek köszönjük a professzionális hozzáállást és azt, hogy szakértelmükkel segítették a versenyt!

dscf4176.jpg

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Csiszer Levente

Koktél neve: The Hun-ger

Összetevők: 2 cl Havanna 7, 0,5 cl Kilchoman Sanaig, 2,5 cl Mancino chinato vermouth, 1 cl Campari, 1 cl Heering cherry

dscf4180.jpg

dscf4194.jpg 

 

 

Bartender: Szabó Zsófi

Koktél neve: La Vitalidad

Összetevők: 3 cl Havana Club 7, 1,5 cl Licor 43, 1,5 cl Martini Fiero, 0,5 cl Lime juice, 1 dash Celery Bitters, Lime peel

dscf4226.jpg

dscf4271.jpg

 

Bartender: Rezván Norbert

Koktél neve: 

Összetevők: 30 ml Beluga, 20 ml Mancino secco, 15 ml Yellow Chartreuse, 15 ml kókuszvíz, 5 dash grapefruit bitter

dscf4310.jpg

dscf4328.jpg

 

Bartender: Vecsei András

Koktél neve: Bastion of Dinner

Összetevők: 4 cl Beluga Vodka, 1 cl Cointreau Blood Orange likőr, 1 bárkanál Aperol, 1 dash Angostura Aromatic Bitters, 2 cl friss narancslé

dscf4345.jpg

dscf4391.jpg

 

Bartender: Molnár Máté

Koktél neve: Hope hup

Összetevők: 4 cl Havana 7, 0,75 cl Italicus, 0,25 cl Green Chartreuse, 2 dash Chocolate Bitter, Ice washed by Unicum Barista

Máté harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dscf4413.jpg

dscf4429.jpg

 

Bartender: Jelinek Bendegúz

Koktél neve: Mr. Haba

Összetevők: 4 cl beluga, 1.5 cl midori, 0,5 cl fernet branca, 2 dash orange bitter, Grapefruit peel

dscf4502.jpg

dscf4521.jpg

 

 

Bartender: Németh Gábor

Koktél neve: Cocktails & Dreams

Összetevők: 2 cl Beluga, 1 cl Aperol, 2 cl Choya dry, 2 cl grapefruitlé, 1 cl rozmaringvíz, 1 csepp Bitter Truth Lemon bitter

dscf4574.jpg

dscf4606.jpg

 

Bartender: Holenik Norbert

Koktél neve: Black line

Összetevők: 3 cl Beluga, 1,5 cl Pedro ximenez sherry, 1 cl Balzsam ecet, 0,5 cl Campari, 2 dash Csoki bitter, 4 dash Peychaud bitter

dscf4680.jpg

dscf4718.jpg

 

 

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: Beaten Path

Összetevők: 3 cl Havana 7 éves, 2,5 cl Pfneiszl cabernet sauvignon, 0,5 cl Mancino Vecchio, 0,5 cl Monin sós karamell, 0,5 cl Fernet Branca, Citrom peel

Ricsi második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dscf4814.jpg

dscf4827.jpg

 

 

Bartender: Horváth Jonatán

Koktél neve: In peace

Összetevők: 45 ml Havana 7, 20 ml Aperol, 5 ml Galliano Vanille, 10 ml citrom lé, 25 ml szűretlen alma, 2 dash angostura bitter

dscf4868.jpg

dscf4934.jpg

 

Bartender: Horváth György

Koktél neve: La habana Neg“RON“i

Összetevők: 4 cl Havanna 7, 1,5 cl Frangelico, 1 cl Unicum, 1 cl narancs csili cordial, 0,5 cl Champagne ecet, Arany csillámpor, Narancs peel

dscf4965.jpg

dscf5013.jpg

 

Bartender: Gémes Hajnalka

Koktél neve: First Date

Összetevők: 3 cl Havana 7, 1 cl Cynar, 1 cl King's Ginger, 1 cl Luxardo Maraschino, 1 cl Noilly Prat, 1 drop Copperhead Digestivum

Hajnalka első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dscf5071.jpg

dscf5090.jpg

 

Bartender: Bús Attila

Koktél neve: Seeds of Time

Összetevők:  40 ml Beluga, 10 ml Kontyos meggybor, 10 ml Monin hibiszkusz szirup, 1 öntet The Bitter Truth Chocolate Bitters, 0,1g citromsav, 1 spray Christian G. Sherry hordó parfüm

dscf5150.jpg

dscf5202.jpg

 

 

 

A fényképeket Benkő Zsolt készítette. Köszönet érte!

dscf5224.jpg 

World Bartender Day

Február 24. Ez az a nap, ami minden évben rólunk, bartenderekről szól! 
De mit is jelent és honnan indult ez a kezdeményezés, a bartenderek világnapja, amely mára már kultikussá nőtte ki magát ?
Szeretnénk benneteket is bevezetni e varázslatos történetbe, megpróbáltuk összeszedni a legfontosabb momentumokat, amik közrejátszottak a hivatalos World Bartender Day megszületésében. 
20210222_200006.jpg
Február 24-én ünnepeljük a Bartenderek Világnapját szerte a világon! Egy nap, amikor mindenki értékelheti a bartenderek munkáját, a bárok személyzetét, függetlenül attól, hogy vendég, influencer, vagy éppen vendég bartender. 
Kanyarodjunk vissza kicsit a törtélemben, a bartender szakma alapjaihoz:
Szakmánk eredete, az ázsiai, római és görög korszakokra vezethető vissza, amikor a csaposok többsége kocsmáros vagy serház (alehouse) tulajdonos volt, aki saját italt főzött és készített. Annak idején a csapos szakma, egy rossz hírű szakmának minősült, nagyon sokáig nem ismerték el etikailag és különböző jogi korlátokat szabtak az alkohol fogyasztására. Mígnem az 1850-es években berobbant a köztudatba Jeremiah „Jerry” Thomas munkássága, aki létrehozta a kreatív bartender imázst. Amerikai bartender, bárok tulajdonosa és működtetője volt New York City-ben.
20210220_215206.jpg
A koktélok népszerűsítésével kapcsolatos forradalmi munkája miatt az Egyesült Államokban a Bartending atyjának számított. 1862-ben publikálta a "How to Mix Drinks, or The Bon-Vivant's Companion" című könyvét, amely korszakalkotó volt a szakmában és új alapokra helyezte a szakma megítélését! A 20. század elején, amikor a koktélok népszerűvé váltak, az amerikaiak szembesültek a szövetségi kormány tiltó törvényeivel.
20210222_200157.jpg
1920-ban beköszöntött az Amerikai Szesztilalom (Prohibition). Az alkohol előállítását, szállítását, behozatalát és értékesítését az Egyesült Államokban teljes mértékben betiltották. A bartender kultúra azonban a szesztilalom alatt is életben maradt, sőt erősebb volt, mint valaha. A bárosok továbbra is az illegális, a gengszterek tulajdonában álló szuterén bárokban, társasági klubokban keverték az italokat, és finom koktélokkal kényeztették el a vendégeket.
A korszak szerepet játszott abban is, hogy az amerikai bárokban, már híres és közkedveltté vált koktélok elterjedjenek a világ többi részén is. Ugyanis, a bartender közösség összefogásának és a speakeasy bárokban lezajlott "titkos" eszmecseréknek köszönhetően sok amerikai bartender döntött amellett, hogy elhagyja az Egyesült Államokat és a világ más pontján folytatja pályafutását. A legtöbben Kubába vették az irányt. 1920-ban a főváros, Havana a világ egyik legyszebb városa volt, virágzó gazdasággal és kozmopolita kultúrával. Érthető, hogy a legtöbb bartender a 140 km-re fekvő kubai partokat vette célba. Itt a vendégek egy hétvégét eltölthettek néhány ital mellett, rendőrségi rajtaütés nélkül, és a bartenderek szabadon keverhették az italokat. Hatalmas mennyiségben fogyott a Daiquiri, a Mojito és sok más rum alapú koktél.
Ezenkívül többen Európába vették az irányt, köztük volt Harry MacElhone, akinek nevéhez fűződik, többek között a White Lady eredeti receptúrája, melyet először a londoni Ciro's Club-ban, majd később a párizsi New York Bar-ban népszerűsített. Ezenkívül az 1927-ben publikált "Barflies and Cocktails" című könyvében is megosztott pár klasszikus receptúrát, mint a Boulevardier, a Bloody Mary, a Sidecar, vagy a French 75.
20210222_195140.jpg
Ennek a korszaknak, olyan italokat köszönhetünk, mint a The Last Word, Bee's Knees, Mary Pickford, Gin Rickey, Sidecar, White Lady, Bacardi Cocktail, Ward Eight, French 75, Tom Collins, Monkey Gland, Hemingway Daiquiri, Chicago Fizz, Jack Rose és még sorolhatnánk.. Ezenkívül olyan klasszikus italoknak is mérföldkőnek bizonyult ez az időszak, mint a Mojito, Daiquiri, Gin & Tonic és az Old Fashioned, amik már ismertek és sikeresek voltak bár, de igazi ismertséget világszerte számukra is ez a korszak hozott. 
 A szesztilalomnak 13 hosszú év után lett vége, amikor is 1933-ban véglegesen hatályon kívül helyezték a törvényt.
"WORLD BARTENDER DAY" 
A bartenderek világnapjának pontos származása és alapítója a mai napig nem tisztázott. A kezdeményezés alapja a bárban, étteremben dolgozó bartenderek előtti tiszteletadás.
Egyetérthetünk abban, hogy a bartenderek, meghatározó mozgatórugói a sikeresen működő bároknak, hiszen ők felelnek a finom italokért, a jó hangulatért! Egy mosoly, egy „Kérem” vagy „Köszönöm” szó ösztönzőleg hat és varázsereje van! Nincs az a bartender, aki ezek hallatán, ne hozná ki a legtöbbet magából, munkája során, ne törekedne a jobb italok elkészítésére és kedvesebb kiszolgálásra.
Hogyan ünnepeljük ezt meg kellőképpen és hogyan tudjuk ezt a legtöbb emberrel megosztani világszerte? Nagyon egyszerűen!
A #WorldBartenderDay hashtag használatával! A koncepció alapja, a vendégek és a bartenderek ösztönzése az adott hely élményeinek, italainak, megosztására, a közösségi médiában, mindarról amit tapasztaltak. Képek, leírások megosztása a legtöbb közösségi oldalon! 
20210222_200225.jpg
"Amikor egy bartender már tudja előre, hogy a vendég mit fog rendelni, kevés van amit érdemes tudni róla" Don Marquis
Ezen a napon csak annyit kérünk tőletek, hogy osszátok meg Ti is a tapasztalataitokat! ❤
Szerző: Kinczler András
(Ha van olyan gondolatod, ami szerinted megérne egy blogbejegyzést, azt küld el nekünk a magyarbartenderszovetseg@gmail.com e-mail címre és mi szívesen megosztjuk itt az oldalunkon!)

Magyar Bajnokság 2021 - After Dinner elődöntő

Egy igen rendhagyó eseményre sikeredett a Magyar Bartender Szövetség által megrendezett 2021-es Magyar Bajnokság After Dinner elődöntője a járványügyi korlátozásoknak köszönhetően. A Table Budapest lakásétteremben tartottuk meg a versenyt úgy, hogy a versenyzők egymást váltva, csak addig voltak a helyszínen, amíg előkészültek, megcsinálták a zsűri előtt az italaikat, majd elpakoltak. Sajnos a szurkolás így elmaradt, de szerencsére sokan követték a versenyt a Facebookon, ahol élőben közvetítettük a versenyzők prezentációit.

Az eseményen - a Beefeater támogatásával - egy gin kóstoló volta különverseny, ahol illatolás és ízlelés után 4 gint kellett megnevezni a Pernod Ricard által forgalmazott párlatok közül (Beefeater, Beefeater Pink Strawberry, Beefeater Blood orange, Beefeater 24, Beefeater London Garden, Plymouth, Plymouth Sloe, Plymouth Navy Strenght, Monkey 47, Monkey 47 Sloe, Monkey 47 Barrel cut, Malfy Originale, Malfy Rosa, Malfy Con Limone, Malfy Con arrancia, Ki No Bi gin, Ki No Tea, Ki No Bi Sei gin). Ezt a feladatot Tengely Norbert oldotta meg a legjobban - a 4ből 3at sikerült eltalálnia - így ő is részt vesz az after dinner kategória döntőjében. Gratulálunk neki!

Az italokat ismét egy háromtagú zsűri (Fodor Eszter - Table Budapest, Rédli Ádám - Múzsa bár, Tarjányi Zsolt - Barsteak kitchen) bírálta el, akiknek köszönjük a professzionális hozzáállást és azt, hogy szakértelmükkel segítették a versenyt!

my_post.jpg

 

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Kovács Tamás

Koktél neve: Strawberry Delight

Összetevők: 3 cl Scapegrace Black gin, 2 cl cacao brown liqueur, 1 cl Galliano, 1 cl eperszirup, 1,5 cl tojásfehérje

Facebook live: https://fb.watch/282nhIAik2/

dsc08881.jpgkovacs_tamas.jpg

 

Bartender: Bakó Imre

Koktél neve: Levander Gintini

Összetevők: 4 cl Scapegrace Black gin, 2 cl édes vermouth, 2 cl levendula szirup, 2 cl citromlé, 2 cl tojásfehérje, 

Facebook live: https://fb.watch/282BOZn0NR/

dsc08944.jpgbako_imre.jpg

 

Bartender: Katona Dániel

Koktél neve: The Elixir

Összetevők: 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 2 cl amaretto, 2 cl fahéj szirup, 3 cl citromlé

Facebook live: https://fb.watch/283bvP1wQR/

dsc08981.jpg

diplo1.jpg

 

Bartender: Bús Attila

Koktél neve: Memento Mori

Összetevők: 3,5 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 1 cl butterscotch liqueur, 1,5 cl fehércsokoládé szirup, 1 cl limelé, 1 dash csokoládé bitter, 4 gr friss gyömbér

Facebook live: https://fb.watch/284lTXp4N3/

dsc09034.jpgdiplo4.jpg

 

Bartender: Balázs Norbert

Koktél neve: Honeymoon

Összetevők: 3 cl Tatratea 46%, 1 cl white cacao liqueur, 1,5 cl dry vermouth, reszelt tonkabab

Facebook live: https://fb.watch/284BxS1Wtt/

Az ital a legjobb TATRATEA koktél díját kapta meg.

dsc09084.jpg

balazs_norbert.jpg

 

Bartender: Ajzner Dominik

Koktél neve: Pongo Pongo

Összetevők: 3 cl Maker's Mark, 1,5 cl cacao brown liqueur, 1,5 cl Pedro Ximenez sherry, 1 dash Peychaud bitter

Facebook live: https://fb.watch/284Z9KNrpU/

dsc09148.jpg

ajzner_dominik.jpg

 

Bartender: Tengely Norbert

Koktél neve: Golden Eye

Összetevők: 1,5 cl Maker's Mark, 2 cl coffee liqueur, 1,5 cl sos karamell szirup, 2 cl áfonyaié, 1 csipet Himalája só, 1 csipet aranypor

Facebook live: https://fb.watch/285anNuNZh/

Norbi a Beefeater különverseny nyerteseként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe. 

dsc09206.jpg

tengely_norbi.jpg

 

Bartender: Kocsis Tamás

Koktél neve: Something Sweet

Összetevők: 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 2 cl Licor 43, 1,5 cl lime cordial, 1 cl amaretto, 0,5 cl plum bitter

Facebook live: https://fb.watch/285xXTnRvj/

Tomi harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09275.jpgdiplo5.jpg

 

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: Tito's cake

Összetevők: 2,5 cl Diplomático Reserva Exclusiva rum, 1,5 cl cranberry liqueur, 1 cl white cacao liqueur, 0,5 cl coconut liqueur, 0,5 cl amaro liqueur

Facebook live: https://fb.watch/285SR9OqrN/

Az ital a legjobb Diplomático koktél díját kapta meg.

dsc09326.jpgdiplo7.jpg

 

Bartender: Hyross Ferenc

Koktél neve: Microbial Decadence

Összetevők: 2 cl Maker's Mark, 2 cl cacao brown liqueur, 2 cl fino sherry, 1 cl chinotto nero, 0,5 cl cukorszirup, 1 csipet tengerisó

Facebook live: https://fb.watch/286JEcSMpr/

Az ital a legjobb Maker's Mark koktél díját kapta meg, Feri pedig első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09373.jpg

hyross_feri.jpg 

Bartender: Csiszer Levente

Koktél neve: Kiwis cake

Összetevők: 3 cl Scapegrace Black gin, 1,5 cl Benedictine, 1,5 cl ananászié, 1 cl citromlé, 1 cl vanília szirup, 1 cl tojássárgája

Facebook live: https://fb.watch/286LURbluW/

dsc09424.jpg

csiszer_levi.jpg

 

Bartender: Barta Mátyás

Koktél neve: Autmn’s Black Potion

Összetevők: 2 cl Scapegrace Black gin, 2 cl Cocchi Americano, 2 cl Kajszibor, 0,75 cl Pedro Ximenez sherry, 1 dash liquorice bitter, 1 cl szénsavas ásványvíz

Facebook live: https://fb.watch/286NZjsOg2/

Az ital a legjobb Scapegrace Black koktél díját kapta meg, Matyi pedig második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09473.jpg

barta_matyi.jpg 

 

Szeretnénk megköszönni a verseny támogatóinak: Diplomático, Maker's Mark, Scapegrace Black, Tatratea. 

dsc08815.jpg 

A fényképeket Gózon Péter készítette. Köszönet érte!

 

Bartenders' choice elődöntő

A Neverland Bar & Escape Room-ban került megrendezésre a magyar bajnokság Bartenders' Choice kategóriájának elődöntője. Bár limitált létszámban lehettünk jelen a helyszínen, de fantasztikus hangulatban telt a nap, aminek a végén Staszkív Gergely örülhetett a legjobban.

Az italok és a prezentációk minősége nagyon magas volt, ezért nem volt könnyű dolga a zsűrinek (Kocsis Lilla, Sátori Ildikó, Schök Norbert). 

dsc09598.jpg

 

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Helle Alex

Koktél neve: Fifth Element

Összetevők: 40ml Unicum Riserva, 15ml Nectarine Shrub, 25ml Verjous, 2drop Peychaud's Bitter

dsc09255.jpg

 

Bartender: Gnandt Roland

Koktél neve: Tiki Sun

Összetevők: 3,5 cl Cointreau, 2,5 cl Pyrat XO Rum, 1,5 cl Lime lé, 4 dash angostura bitter, 3 cl Házi falernum szirup, 1db egész passion fruit 

dsc09309.jpg

 

Bartender: Németh Gábor

Koktél neve: The intention

Összetevők: 1,5 cl Unicum Riserva, 1,5 cl home-made walnut liqueur, 1 cl Cointreau, 1 cl apple pie szirup, 3 cl tejszín

dsc09354.jpg

 

Bartender: Tóth Norbert

Koktél neve: Hatodik érzék

Összetevők: 3 cl Roku gin, 1 cl Unicum, 2 cl házi készítésű Sencha tea szirup, 0,5 cl citromlé, 3 dash Cherry bitter, Koriander füst 

Norbi harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09402.jpg

 

Bartender: Kocsis Tamás

Koktél neve: Easy like ‘20

Összetevők: 5 cl Unicum Riserva, 2,5 cl Tio Pepe fino sherry, 2 cl citrom savas kakukkfű mézvíz, 3 dash mutiny rooibos bitter

dsc09457.jpg

 

Bartender: Laczkó Zoltán

Koktél neve: My Choice

Összetevők: 3 cl Botanist gin,1 cl cukorszirup, 0,5 cl Cointreau, 3 cl Burundi kávé, 1,5cl tejszín, 3cl víz  

Az ital a legjobb Botanist koktél díjat kapta meg, Zoli pedig a Jim Beam Black Pour'n star-jaként  jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe. dsc09535.jpg

 

Bartender: Hyross Ferenc

Koktél neve: Pollenka

Összetevők: 4 cl Botanist Gin, 2 cl Citromlé, 2 cl Passionfruit püré, 1 dash Rozmaring-kivonat (Javier de las Mueles), 3 cl Gyömbérkovásszal erjesztett méz-szóda

dsc09553.jpg

 

Bartender: Staszkív Gergely

Koktél neve: Jean Polski

Összetevők: 2 cl Del Maguey Vida, 3 cl Cointreau, 3 cl pink grapefruit, 2,5 cl lime, 1,5 cl currys-gyömbéres méz víz

Az ital a legjobb Cointreau koktél díjat kapta meg, Geri pedig a első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09646.jpg

 

Bartender: Rezván Norbert

Koktél neve: Slowly

Összetevők: 5 cl Botanist gin, 2 cl lime juice, 2 cl kamillatea szirup, 1 cl Cucielo bianco vermut, 0.25 cl gyömbér juice, 1 bárkanál D.O.M Benedictine, 1 dash narancs bitter

dsc09739.jpg

 

Bartender: Tengely Norbert

Koktél neve: Back in time

Összetevők: 3 cl Unicum Riserva, 1 cl Martini Rosso, 1 cl Must - Varga Pincészet, 1 cl Házi tonka bab szirup, 1 cl Friss narancslé, 5 cl Áfonyalé

Az ital a legjobb Unicum Riserva koktél díjat kapta meg.

dsc09798.jpg

 

Bartender: Polauf Donát

Koktél neve: Islay 18

Összetevők: 3,5 cl Botanist gin, 1 cl Laphroaig 12, 2 bárkanál Amaretto Disaronno, 1 cl 2:1 cukor szirup, 1,5 cl limelé, 3 dash Fee Brothers Black Walnut Bitters, 4 cl gyömbérsör

dsc09817.jpg

 

Bartender: Kolozs Attila

Koktél neve: Japanese fratello

Összetevők: 4,5 ml Roku gin, 1 cl Mancino Chinato, 1 cl Lime juice, 1,5 cl Chilis-cseresznyès tea szirup

Az ital a legjobb Roku koktél díjat kapta meg, Tasii pedig második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

dsc09870.jpg

 

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: Tropical Palate

Összetevők: 4 cl Hampden 8yo rum, 2 cl Cointreau, 1,5 cl Joseph Cartron Café liqueur, 3 cl Juharos-mentás amarénalé, 2 cl Friss narancslé, 4 cl Ananászlé

dsc09920.jpg

 

Bartender: Nagy Róbert

Koktél neve: Roze Mary

Összetevők: 4 cl Botanist gin, 2 cl citromlé, 2 cl házi rozmaring szirup, 2 cl körtelé 

dsc09999.jpg

 

Bartender: Bús Attila

Koktél neve: Equinox

Összetevők: 3 cl Roku gin, 1 bsp Giffard Ginger of the Indies, 1 cl citromfű szirup, 1 cl Yuzu likőr, 1,5 cl citromlé, 1 dash Copperhead Digestivum Bitters, 1 spray Christian G. citromfű parfüm

dsc00042.jpg

 

Szeretnénk megköszönni a verseny támogatóinak: Cointreau, Roku, Zwack Riserva, The Botanist Jim Beam Black

Long Drinkek a Bartender Beachen

Az idei volt a második Bartender Beach, amit a Magyar Bartender Szövetség rendezett meg a Dürer Öbölben és a sajnálatos járványhelyzet ellenére a tavalyihoz képest még többen jöttetek el, hogy együtt töltsünk egy napot a Lupa tó partján. Ebben biztosan az is szerepet játszott, hogy itt tartottuk meg a Magyar Bajnokság első elődöntőjét, a Long Drink kategóriát.

Nem volt könnyű dolga a Garamvölgyi-Faragó Szilvia, Dez O'Connell és Gózon Péter összetételű zsűrinek, de derekasan végigkóstolták a jobbnál jobb long drinkeket a nagy melegben.

Köszönjük a verseny szponzorainak: Bacardi, Jim Beam, Kalumba, Plantation, Russian Standard.

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni nektek a versenyen készült italokat:

 

Bartender: Acsádi Erik

Koktél neve: Mystery

Összetevők: 4cl Russian Standard Platinum, 2cl licsi likőr, 1cl rózsa szirup, 2.5cl citromlé, 3 dash rózsavíz, rózsás limonádé

Az ital a legjobb Russian Standard long drink díjat kapta meg, Erik pedig a második helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_acsadi_erik.jpg

 

Bartender: Barta Mátyás

Koktél neve: Last Summer

Összetevők: 1,5 cl Russian Standard, 2 cl Epres Gin likőr, 1 cl Pedro Ximenez, 2,5 cl Cold Brew Coffee, 1 bárkanál Balsamic Strawberry Glaze, Cherry Blossom tonic

bbeach2020_koktelok_barta_matyas.jpg

 

Bartender: Cserepes Erik

Koktél neve: Purple Dream

Összetevők: 4cl Russian Standard Platinum, 3cl Levendula szirup, 3cl frissen facsart lime leve, 3 szál rozmaring, 3 citrom karika, szóda bbeach2020_koktelok_cserepes_erik.jpg

 

Bartender: Csóka Richard

Koktél neve: "Ébredj Bogyó!" - "Wake Up Berry!"

Összetevők: 4 cl Russian Standard Original, 4 cl Cold Brew, 4 cl vörösáfonyalé, 2,5 cl kék áfonya püré, 2 cl frissen facsart citromlé

Ricsi a Bacardí speed round leggyorsabb bartendereként "wild card-dal" bejutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_csoka_richard.jpg 

Bartender: Gömöri Alexandra

Koktél neve: Run for the Roses

Összetevők: 3 cl Jim Beam White, 1 cl Napoleon Mandarin, 1,5 cl gesztenye szirup, 1,5 cl Citromlé, 2 dash Peychaud's bitter, 4 cl rózsás limonádé 

bbeach2020_koktelok_gomori_alexandra.jpg 

Bartender: Horváth Kristóf Jonatán

Koktél neve: No plane, no flame

Összetevők: 4 cl Jim beam white, 1,2 cl Amaro di Angostura, 1,8 cl Aperol, 2 cl friss narancslé, 2,5 cl bodza szirup, 3 dash csokoládé bitter bbeach2020_koktelok_horvath_kristof_jonatan.jpg

 

Bartender: Józsi Erik

Koktél neve: U.S.S.R  " Azok a régi szép idők" / "Those good old days"

Összetevők: 2 cl Russian Standard Vodka, 3,5 cl Unicum Reserva, 2 cl limelé, 4-8 szelet kígyóuborka (friss, mérettől függ a szelet mennyiség), 12 cl vörösáfonyalé, csipetnyi só

bbeach2020_koktelok_jozsi_erik.jpg

Bartender: Kormos Richard

Koktél neve: King Julien

Összetevők: 4 cl Kalumba spiced gin, 2 cl Angostura di amaro, 2cl Citromlé, 1cl juhar szirup, 4 cl cidre bouché brut de Normandie

bbeach2020_koktelok_kormos_richard.jpg

 

Bartender: Kovács István

Koktél neve: Yolo fever

Összetevők: 3 cl Kalumba white, 1 cl yuzu likőr, 1 cl Suze, 1 cl cukor szirup, 4 cl Verjus, 3 cl Mentes ásványvíz

István harmadik helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe. 

bbeach2020_koktelok_kovacs_istvan.jpg

 

Bartender: Krómy Kornél

Koktél neve: Tiki Rourke

Összetevők: 3 cl Kalumba White, 2 cl Green Chartreuse, 2 cl limelé, 2 cl Orgeat szirup, 3 cl ananászlé, 3 dash Angostura bitter

Kornél első helyezetként jutott a Magyar Bajnokság döntőjébe.

bbeach2020_koktelok_kromy_kornel.jpg

 

Bartender: Laczkó Zoltán

Koktél neve: Indian Summer 

Összetevők: 3 cl Plantation 3 Stars rum, 1 cl Cointreau, 2 cl hibiszkusz szirup, 1 cl limelé, 3 cl kókuszvíz

bbeach2020_koktelok_laczko_zoltan.jpg

Bartender: Öcsödy Gergely

Koktél neve: Mr. Beam in Italy

Összetevők: 5 cl Jim Beam White, 1 cl Campari, 3 cl friss narancslé, 1,5 cl friss citromlé, 2,5 cl cukorszirup, 2 dash angostura bitter, bodzás tonik

Az ital a legjobb Jim Beam long drink díjat kapta meg.

bbeach2020_koktelok_ocsody_gergely.jpg

 

Bartender: Raksányi Mátyás

Koktél neve: Chill & Grill

Összetevők: 4,5 cl Plantation Pineapple, 0.75 ml Benedictine DOM, 2 cl limelé, 4 cl frissen préselt ananászlé, 1dash Peychaud’s Aromatic Bitter, 2 rozmaring szál

 Az ital a legjobb Plantation long drink díjat kapta meg

bbeach2020_koktelok_raksanyi_matyas.jpg

 

Bartender: Staszkív Gergely

Koktél neve: Mora Mora

Összetevők: 4 cl Kalumba white, 1 cl Green chratreuse, 1 cl Paragon rue berry pepper cordial (jazmin-passion-hay), 1 cl citromlé, 1 bárkanál pink peppercorn, szóda 

 Az ital a legjobb Kalumba long drink díjat kapta meg
bbeach2020_koktelok_staszkiv_gergely.jpg

 

Bartender: Tengely Norbert

Koktél neve: Hau'oli

Összetevők: 4 cl Plantation pineapple, 1 cl bodza likőr, 0,5 cl hibiszkusz szirup, 2 cl grapefruit-lé, 10 cl ananászlé, 2 dash szilva bitter

bbeach2020_koktelok_tengely_norbert.jpg

 

Bartender: Tóth Norbert

Koktél neve: My Type 

Összetevők: 6 cl Plantation Pineapple, 1,5 cl Orgeat szirup, 1 cl Limelé, 1 dash Angostura Orange Bitter, Cherry Blossom Tonic

bbeach2020_koktelok_toth_norbert.jpg

 

Minden versenyzőnek szeretnénk mégegyszer gratulálni és köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát!

Köszönjük a fotókat: Benkó Zsolt - "Gin és Tonik"

 

Ha érzel magadban késztetést, hogy írj olyan blog bejegyzést, ami érdekelhet más bartendereket is, akkor küldd el az írásodat ötletedet a magyarbartenderszovetseg@gmail.com e-mail címre és mi szívesen biztosítunk felületet a kreativitásodnak!

A Magyar Bartender Szövetség elnöksége

Kedves bartenderek,kedves tagok!

Nagy örömünkre szólgál, hogy szövetségünk elnöksége kicsit megújult, részben új tagokkal bővült, részben új projekteket helyeztünk kilátásba, elsősorban a versenyek lebonyolításában, másodsorban a veletek való közvetlen kommunikáció tekintetében tervezünk újításokat bevezetni, a közösség összekovácsolása és a nagyobb aktivítás érdekében!
Az elmúlt pár napban bemutattuk nektek az új elnökségi tagjainkat, akik újonnan csatlakoztak hozzánk, a régi tagokat bizonyára ismeritek, viszont velük együtt szeretnénk összegezni és megosztani veletek az elnökség végső felállását!

20200815_183150.jpg

A Magyar Bartender Szövetség elnöksége:

A szövetség elnöke:
Schök Norbert (Diplomatico Brand Ambassador)
A szövetség alelnöke:
Kovács Dániel (a Frati-Group Bar Coordinatora)

További elnökségi tagok:

Morafcsik Péter (a Bols Mixer Akadémia vezetője, a Koktél Bolt tulajdonosa)
Tarjányi Zsolt (Fabbri/Villa Sandi Brand Ambassador)
Ludányi István (a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia oktatója, tulajdonosa)
Gózon Péter (Bacardì Brand Ambassador, a Terminus Gin alapító-tulajdonosa, a Bar Zone oldal tulajdonosa)
Varsányi Ferenc (Opera Gin Brand Ambassador, a budapesti Hotsy Totsy Bar társtulajdonosa)
Hubai Miklós (Beam Suntory Brand Ambassador)
Kinczler András (a Best Mixer iskola oktatója, a Koktél Műhely és a Hungarian Bartenders oldal tulajdonosa)

Bízunk benne,hogy minél többen részesei lesztek a jövőbeni projektjeinknek! ❤

Új elnökségi tagok 4. rész: Varsányi Ferenc

Szeretnénk bemutatni Nektek Varsányi Ferencet, a Magyar Bartender Szövetség újonnan megválasztott elnökségi tagját!

Ahogyan sokan ismeritek: "Frenkie...The Hat"

117445417_303841537708837_8176289814100641069_n.jpg

Hol kezdődött "Frenkie The Hat"?

A "Hat" Feri védjegyégyévé nőtte ki magát és összeforrt a nevével, köszönhetően annak, hogy a legszínvonalasabb rendezvényeken is minimum baseball sapkában jelent meg! Ezért szeretjük! �

Vissza kell pörgetni az idő vasfogát arra az időpontra amikor 14 éves volt. 2004-ben választás elé állította édesapja, miszerint minden férfi embernek meg kell tanulnia a saját keresetét beszerezni, ezért nyári munkát kellett keresnie. A filozófiája zseniális volt és emiatt a gondolatmenet miatt máig hálás neki.
Három lehetőség volt:
Édesapja szállitmányozó cége...
Nagyapja asztalos műhelye...
Nagyapja barátjának az étterme...

Felírta őket egy cetlire, összehajtotta, majd húzott egyet.

Nem volt asztalos műhelye de volt egy bárja, szóval mindenki sejti mit húzott...

14 évesen már az összes fröccsfajtát ismerte, még az ismeretlenebb Krúdyt és Kossuthot is. Majd ahogy teltek a nyarak egyre jobban beleszeretett a vendéglátásba. Először felszolgálóként dolgozott az Andrássy úton az Absinth étteremben, majd a Zsidai csoporthoz került a 21. Magyar Vendéglőbe. Ott találkozott barátjával, akit a mai napig legelső mentorának tekint, Hartai Róberttel aki a mindennapokban segíti a nehéz döntésekben és mint testvére, tanácsokat ad.

A 21. után a Baldaszti csoporthoz került, ahol találkozott Nagy Zoltánnal, és már ott felcsillant a szeme a bárszakma iránt, habár Zoltán hatásának beteljsülésére várnia kellett 2017-ig, de addig sok mindenen keresztülment.

A Baldaszti után 5 évig vezette a Spíler Bisztro Pub-ot general manager-ként, majd gyerekkori barátaival (Fehár Ákos, Bácskai Balázs) megnyitották a Hotsy Totsyt.

Eközben sikeresen lebonyolított projekteket, a Kempinski Hotel-nek Malagán 3 új bárt nyitott, és a mai napig is az Opera Gin Budapest-nek a brand ambassadorja.

A Stir Creativity hazai döntőjén 1.helyezést ért el, majd a Laverstock-i döntőn 4. helyen végzett.
Mandarin nevű itala bekerült a Top 3 Bacardì Legacy döntőjébe.

Mottója:

"Under promise, over deliver"

A szövetségben célja, eljuttatni a hazai bartender közösséget egy olyan nemzetközileg is elismert szintre, amely példamutató irány lehetne a szövetség működésében.
A legmeghatározóbb és presztizs értéket biztosító egységgé szeretné formálni a közösséget, amivel szeretné elérni azt, hogy a szövetség tamogatni tudjon minél több eseményt.
Sok sikert kívánunk!

Üdvözöljük csapatunkban! ❤

Új elnökségi tagok 3. rész: Kinczler András

Szeretnénk bemutatni Nektek Kinczler Andrást, a Magyar Bartender Szövetség következő elnökségi tagját!

117643086_347964782899709_9079043130591635208_n.jpg

András a "Hungarian Bartenders" bartendereket népszerűsítő oldal üzemeltetője és a Koktél Műhely-Molekuláris Mixológia catering cég tulajdonosa, a Best Mixer iskola oktatója, valamint a molekuláris mixológia egyik meghatározó alakja hazánkban, versenyek zsűri tagja, ezenkívül szakmai bemutatókat tart országszerte.


15 éve kezdte a szakmát, megjárta a ranglétrát, barback-ként kezdte, de szerencsére gyorsan be kellett állnia a pult mögé koktélokat keverni, magával ragadta a közeg és ennek szerelmese azóta is. Tervei között szerepel egy új bár nyitása Debrecenben.

A szövetség elnökségi tagjaként célja a bartenderek népszerűsítése, a közösség kovácsolása, a velük való mindennapos kommunikáció, szeretne a versenyek szervezésében is aktívan részt venni. Legfontosabb feladatköre a szövetség platformjainak kezelése. Sok sikert kívánunk!

Üdvözöljük csapatunkban! ❤

Új elnökségi tagok 2. rész: Hubai Miklós

•Hubai Miklós•

A következő új elnökségi tagunkat, szeretnénk nektek bemutatni, Hubai Miklóst.

117530095_220878642595065_7844746694026094291_n.jpg


2019 óta a Beam Suntory portfólió hazai márkanagykövete. Az ezt megelöző több mint tíz évben bartenderként dologozott Budapesten, többek között a Moulin Rouge-ban, a Liszt Ferenc tér első koktélbárjában, az Incognito-ban és számtalan rendezvényen. Számára ez nem csak egy hivatás, hanem igazi szenvedély.


A Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagjaként a legnagyobb célkitűzése egy olyan közösség kialakítása,ahol a bartenderek szakmailag is elismertek mind itthon, mind nemzetközi szinten. Emellett kiemelten fontosnak tartja egy összetartó közösség kialakítását is.

A versenyrendszer megreformálása és a különböző szakmai és szabadidős programok szervezésében fogja aktívan kivenni a részét.

Üdvözöljük csapatunkban! Jó munkát és sok sikert! �❤

Új elnökségi tagok 1. rész: Gózon Péter

Szeretnénk elsőként Nektek bemutatni Gózon Pétert, a Magyar Bartender Szövetség újonnan megválasztott elnökségi tagját!

Peti 2014-ben kezdett bartenderként dolgozni, egyetemre járt, amikor bele szeretett a szakmába. Egyik este az egyetemista barátaival nem egy kocsmába, hanem a Boutiq'bár-ba látogattak el, itt látott először igazi bartendereket dolgozni. Nagyon megtetszett neki, de úgy gondolta erre nem lenne képes, ezért belevágott, hogy bizonyítson magának, azóta ez teljesen átalakult és már nem a bizonyítási vágy viszi előre, hanem az, hogy boldoggá tegye az embereket és jó élményeket nyújtson nekik. A versenyzés sokat segített neki a fejlődésben. A Bacardí Legacy volt az, ami megváltoztatta az életét. Pár éve még versenyzőként vett részt rajta, mára viszont, mint a Bacardí márkanagykövete, egyik főszervezője és zsűrije a versenynek, összetettebb feladatokat lát el. Ezenkívül a Terminus Gin alapító tagja és tulajdonosaként népszerűsíti termékét. Pár éve létrehozta a BarZone nevű oldalt, amiben a legújabb cocktail trendeket, a legjobb itthoni bárokat és bartendereket mutatja be különböző videók, cikkek, interjúk formájában, egy internetes portálban, ahol főleg az a célja, hogy megismertesse a magyar emberekkel és bartenderekkel a hazai bárkultúrát.
Fontos szerepet játszik életében felesége és szerelme, akinek sokat köszönhet, támogatja, segíti és mellette áll mindenben, valamint 9 hónapos gyermeke! �

117625969_319663839083684_5546225788299473168_n.jpg

Eddigi munkahelyei:
- Costes Downtown / Budapest
- The Ritz - Carlton Hotel - Deák Street Kitchen / Budapest
- WarmUp / Budapest
- High Note Skybar / Budapest

Betöltöltött pozíciók:
- Bacardí (márkanagykövet)
- Terminus Gin (alapító / tulajdonos)
- BarZone (üzemeltető)

A Magyar Bartender Szövetségben elnökségi tagként, a következő célokat tűzte ki a elkövetkező három évre:
- egy sportközösség kialakítása hazánk bartendereiből, kisebb bajnokságokat szervezni, ezzel is motiválni mindenkit arra, hogy többet mozogjon.
- előadások szervezése, egészséges életmód tanácsadókkal.
- a bartenderek tudásának sokszínűségére rávilágítani, trainingek szervezése.
- szakmai rendezvények megvalosításában szeretne részt venni és segíteni.

Üdvözlünk csapatunkban! ❤

süti beállítások módosítása